Een goede zonnebril beschermt uw ogen – let op de kenmerken

Natuurlijk wilt u dat uw zonnebril u goed staat. Maar een goede zonnebril doet veel meer: hij beschermt uw ogen tegen de UV-straling van de zon. Niet alle zonnebrillen doen dat. Let daar dus goed op, als u ergens een leuke, goedkope zonnebril ziet. Voor u óf uw kind. Want veel zonnebrillen hebben niet genoeg of helemaal geen UV-bescherming. Dat is echt schadelijk voor uw ogen; het kan zelfs tot slechtziendheid leiden. Bij Pearle vindt u dan ook alleen zonnebrillen met een volledige UV-bescherming.

 

 

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/sunglass-2.png
org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/ce.png

Waaraan herken ik een goede zonnebril?

Naast de 100% UV-bescherming is de ‘CE-markering’ van uw zonnebril belangrijk. Het CE- percentage geeft de kleurintensiteit aan en hoe goed (of slecht!) dit uw ogen beschermt tegen verblinding. Heel belangrijk in het verkeer. Kies altijd een zonnebril met minimaal een CE3-markering. Bij de meeste zonnebrillen staat de CE-markering ergens op de binnenkant. Uiteraard hebben alle zonnebrillen bij Pearle een hoge CE-markering.

Wilt u de beste zonneglazen? Ga dan voor polariserende glazen

Een zonnebril met polariserende glazen is altijd een aanrader. Deze glazen zorgen ervoor dat u veel minder last heeft van hinderlijke schitteringen en weerspiegelingen. Dat komt omdat het kleurcontrast hoger is dan in niet-gepolariseerde glazen. Dit kijkt veel rustiger én beter. Een zonnebril met polariserende glazen rijdt een stuk veiliger, maar is ook heel fijn op het water. Veel zonnebrilmerken hebben standaard polariserende glazen. Bijvoorbeeld Ray- Ban, Persol en Ralph Lauren. Maar natuurlijk kunnen wij in elk montuur gepolariseerde glazen zetten. 

Uw zonnebril moet goed passen

Ten slotte moet uw zonnebril groot genoeg zijn voor uw gezicht. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er langs het montuur toch nog zonlicht in uw ogen kan schijnen. Een goed afgestelde zonnebril helpt daar ook bij – en vanzelfsprekend doen wij dit altijd voor u.

Even alles op een rij

Een goede zonnebril heeft:

  • 100% UV-bescherming.
  • Minimaal een CE3 markering. Bent u veel op het water of gaat u met wintersport? Dan adviseren wij een zonnebril met minimaal CE4 markering.
  • Polariserende glazen.
  • De juiste maat glazen.
  • Een goed afgesteld montuur.

 

Deskundig advies

Een goede zonnebril is dus erg belangrijk. Hij beschermt uw ogen en voorkomt slechtziendheid als u ouder wordt. En natuurlijk moet uw zonnebril ook gewoon lekker zitten, zodat u hem graag draagt. Bij Pearle kunt u altijd rekenen op deskundig advies van gediplomeerde opticiens en optometristen. Daarbij houden we ook rekening met uw wensen én uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld of u veel op de weg zit of vaak buiten werkt. Samen bekijken we welke zonnebril het beste bij u past.

Zonnebril kopen in onze webshop

Weet u al welke zonnebril u wilt? Dan kunt u deze ook meteen online bestellen, in onze webshop. Als u voor 15:00 uur een zonnebril uit onze zonnebrillen top 50 bestelt, heeft u deze al de volgende dag in huis. Handig en snel! Vanzelfsprekend geldt altijd onze Niet Goed Geld Terug-garantie. En de verzendkosten betalen wij, ook de kosten voor terugsturen - als u toch niet helemaal tevreden bent. Goede service van Pearle.

Liever passen in de winkel?
Tip: reserveer uw favoriete zonnebril online

Natuurlijk kunt u uw nieuwe zonnebril ook altijd in de winkel kopen. Als u zeker wilt weten dat uw favoriete model er is als u langskomt, reserveer hem dan alvast in de webshop. Dat kan via de button ‘Pas in de winkel’. Wij zorgen er dan voor dat deze zonnebril voor u klaarligt. Gratis natuurlijk. Is het toch niet de juiste zonnebril voor u? Niks aan de hand, u zit nergens aan vast.

 

Kom langs in een van onze winkels of maak nu een afspraak online.

 

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png

Volg ons

Winkels

  •  
  •  

 

---