Vind jij gezonde ogen ook belangrijk? 

Heb je last van hoofdpijn of vermoeide ogen? Gaat het lezen steeds lastiger? Voel je je onzeker tijdens het autorijden? Heb je sneller last van fel licht? Laat je ogen dan nu gratis checken tijdens de oogcheckweken. Het is verstandig om regelmatig je ogen te laten controleren. Ook als je twijfelt of geen klachten hebt, gewoon doen! Dan weet je zeker dat je altijd optimaal en scherp zicht en gezonde ogen hebt. En dat is wel zo fijn, toch?

Maak een afspraak of kom langs in een van onze winkels voor een gratis uitgebreide oogmeting t.w.v. €30,-. De actie loopt t/m zondag 30 juni 2024. Bekijk de actievoorwaarden

Gratis oogmeting* t.w.v. 30.-

Typ 2 of meer tekens voor resultaten. Als de resultaten voor automatisch aanvullen beschikbaar zijn, gebruikt u de pijlen omhoog en omlaag om te bekijken en Enter om te selecteren. Touch bedenkt gebruikers, verken door aanraking of met veegbewegingenGeen resultaten gevonden, gebruik down om je huidige locatie te delen

3 redenen waarom een oogmeting belangrijk is

Je ogen laten opmeten is natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd optimaal en scherp zicht hebt met een recent gemeten brilsterkte. Daarnaast kunnen we tijdens een oogmeting door de anamnese of een bepaalde ontwikkeling van de sterkte ontdekken dat er iets anders aan de hand is. Het vervelende van bepaalde oogziektes of oogaandoeningen is dat je ze pas ontdekt als ze al in een ver stadium zijn en dat willen we graag voorkomen. Onze opticiens kunnen je bij het vermoeden van een oogziekte of oogaandoening altijd verwijzen naar de huisarts voor een doorverwijzing bij de oogarts voor nader onderzoek.

Zichtcorrectie

Heb je vaak last van hoofdpijn of vermoeide ogen na het lezen van een boek, het langdurig gebruik van de computer of bij het autorijden? Wanneer deze dingen inspanning kosten en je merkt dat je vaak met je ogen knijpt, is het goed om je ogen te laten testen. Misschien merk je zelf geen verschil in je gezichtsvermogen, maar toch kan het zijn dat er een lichte achteruitgang in je visus is. In de meeste gevallen kun je dit makkelijk verhelpen door je oogsterkte te corrigeren met een bril of contactlenzen.​

Oogziektes of oogaandoeningen​

 Wanneer je je ogen regelmatig laat testen, kunnen oogaandoeningen zoals glaucoom of type 2 diabetes (grote oorzaak van blindheid bij volwassenen) vroegtijdig worden opgespoord bij nader onderzoek door een (oog)arts. Onze opticiens kunnen je hiervoor doorverwijzen. Door je ogen te beschermen kunnen oogaandoeningen in veel gevallen zelfs worden voorkomen. Wanneer je zicht waziger wordt, betekent dit overigens niet altijd dat je ogen achteruitgaan. Er kunnen verschillende redenen voor zijn. Een oogtest kan dan antwoorden geven, waardoor je sneller een oplossing kunt vinden voor het probleem. 

Oogdruk meten

In sommige gevallen kan het, ook belangrijk zijn om je oogdruk te meten. Vooral naarmate je ouder wordt, kan je oogdruk toenemen. Dit hoeft verder in eerste instantie geen klachten te geven, maar wanneer er langdurig sprake is van een te hoge oogdruk kan er schade ontstaan aan de oogzenuw. Als er sprake is van een acuut verhoogde oogdruk (acuut glaucoom) zijn er wel direct klachten aanwezig zoals wazig zien en een pijnlijk en rood oog. Als je ouder bent dan 40 jaar, dan is het sowieso verstandig om minimaal één keer in de twee jaar je oogdruk te laten meten.

Zo vaak moet je een oogmeting doen! 

Een goede vraag voor iedereen die een bril of contactlenzen draagt, en degenen die last hebben van wazig zicht, hoofdpijn of andere oogproblemen. Omdat een oogtest niet alleen jouw sterktes kan bepalen, lenzen of bril kan controleren, maar ook ernstige oogziekten kan opsporen. Wij adviseren om eens per twee jaar bij ons langs te komen voor een gratis oogmeting. Dan weet je namelijk zeker of je huidige kijkoplossing nog bij je past. Merk je dat je zicht achteruit is gegaan of heb je andere oogklachten? Wacht dan niet af en laat je ogen controleren door één van onze gediplomeerde opticiens.