Boek een gratis oogmeting*

Typ 2 of meer tekens voor resultaten. Als de resultaten voor automatisch aanvullen beschikbaar zijn, gebruikt u de pijlen omhoog en omlaag om te bekijken en Enter om te selecteren. Touch bedenkt gebruikers, verken door aanraking of met veegbewegingenGeen resultaten gevonden, gebruik down om je huidige locatie te delen

Wat is een computerbril?

Onze ogen zijn niet gemaakt om langdurig en intensief op korte afstanden te kijken, maar tegenwoordig kijken we bijna de hele dag op korte afstand naar beeldschermen. Dat kan op den duur vervelende klachten geven. Een computerbril (ook wel beeldschermbril) is een bril op sterkte die is geoptimaliseerd voor de afstand tussen je ogen en je beeldscherm en alles daartussen. Dit maakt het makkelijker voor je ogen om te schakelen tussen je beeldscherm, dingen van dichtbij en dingen van ver weg. Zo hoeven je ogen zich minder in te spannen en raken ze minder snel vermoeid. 

Heb ik een computerbril nodig?

Vraag je je af of je een beeldschermbril nodig hebt? Als je één of meer van onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan is een computerbril zeker het overwegen waard:

  • Werk je meer dan twee uur per dag achter de computer?
  • Heb je aan het einde van de dag vermoeide ogen?
  • Heb je regelmatig last van hoofd-, nek-, schouder- en/of rugpijn na een dag werken achter de computer?

Wat is het verschil tussen een computerbril, multifocale bril en leesbril?

Een computerbril (beeldschermbril) is anders dan een multifocale bril of leesbril. Wat is dan het verschil tussen een leesbril en een computerbril? Een leesbril is bedoeld om dichtbij scherp te zien. De afstand tussen je ogen en je beeldscherm is te groot, namelijk ongeveer een armlengte. Met een leesbril ben je dan ook geneigd om te dicht (en dus voorovergebogen) op je scherm te gaan zitten. Dit kan leiden tot vervelende klachten, zoals nek- en rugpijn. 

Met een multifocale bril kun je zowel dichtbij als ver weg scherp zien. Het kijkgedeelte voor dingen die niet dichtbij, maar ook niet ver weg zijn (bijvoorbeeld je beeldscherm) is relatief smal. Daarom moet je je kin iets omhoog tillen als je achter je computer zit. Dit zorgt ervoor dat je een onnatuurlijke houding aanneemt als je achter een beeldscherm werkt. 

Wat kost een computerbril?

De prijs van een computerbril hangt onder meer af van het montuur en het type glazen. Bij Pearle kun je kiezen uit vier heldere glaspakketten: brons, zilver, goud en diamant. Zo zie je meteen wat jouw beeldschermbril kost. Geen verrassingen dus.

Enkelvoudige beeldschermglazen

Officeview beeldschermglazen

Je kunt bij al onze glaspakketten kiezen uit verschillende type computerglazen. Book, wanneer je veel leest of achter een beeldscherm zit. PC, wanneer je vooral achter een beeldscherm zit. Room, wanneer je vaker verder moet kijken, bijvoorbeeld in een vergadering. Meer info›

Welke computerglazen passen bij mij?

Bij Pearle kun je kiezen uit verschillende computerglazen. Bij het kiezen van de juiste computerglazen is het belangrijk dat je rekening houdt met je dagelijkse werkzaamheden. Lees je bijvoorbeeld veel op een beeldscherm? Of wissel je vaak tussen kijken op een beeldscherm en kijken in de ruimte om je heen? Hieronder hebben we per glastype de eigenschappen op een rijtje gezet. 

*Een oogmeting (ter waarde van €30) is gratis bij aankoop van een complete bril of als blijkt dat er geen zichtoplossing nodig is.