Lenzen met cilinder

21 Resultaten
Relevant

Wat zijn lenzen met cilinder?

Lenzen met een cilinder (ook wel torische lenzen) zijn contactlenzen voor mensen met een cilinderafwijking. Dit noemen we ook wel astigmatisme. Normaal gesproken is het hoornvlies mooi rond, zoals een bal, waardoor lichtstralen precies op het netvlies vallen. Als je astigmatisme hebt, dan is het hoornvlies ovaal, meer zoals een rugbybal. Hierdoor vallen lichtstralen niet op het netvlies, maar voor of achter het netvlies. Dit zorgt ervoor dat je wazig ziet. 

Lenzen met een cilinder hebben een andere vorm dan gewone, sferische lenzen, zodat ze goed aansluiten op het hoornvlies. Bovendien hebben lenzen met een cilinder twee verschillende sterktes, in tegenstelling tot sferische lenzen die slechts één sterkte hebben. Torische lenzen corrigeren niet alleen bijziendheid of verziendheid, maar ook de cilinderafwijking.

Veel torische lenzen zijn verzwaard, zodat ze goed op hun plek blijven zitten. Dit is belangrijk om altijd en overal scherp te kunnen zien. 

Lenzen met cilinder kiezen

Een torische contactlens dient te worden voorgeschreven door een opticien of oogarts. Deze kan precies zien welke lenzen geschikt zijn voor jouw zicht en welke aangemeten zijn voor jouw ogen. Bij het kiezen van torische contactlenzen, is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de pasvorm en de richting van de lens. Omdat torische lenzen een bepaalde richting hebben, moeten ze goed op het oog blijven zitten. Door dunne en dikke vlakken, door de lens te verzwaren of door de lens af te vlakken (waarbij er een stukje lens aan de onderkant is weggehaald) blijft de lens goed op zijn plek. 

Torische contactlenzen hebben een middenas. Hierdoor blijft de zichtlijn scherp. Het is dus van belang om torische contactlenzen goed aan te laten meten. Als dit namelijk niet goed gebeurd, dan beïnvloedt dat je gezichtsscherpte. 

Verschillende soorten lenzen met cilinder

Torische contactlenzen corrigeren niet alleen de cilinderafwijking, maar ook bijziend- of verziendheid. Daarnaast zijn lenzen met cilinder verkrijgbaar in diverse draagschema’s, zoals daglenzen, tweewekelijkse lenzen en maandlenzen. Ze zijn verkrijgbaar als harde en zachte lenzen. Bij Pearle kun je ook terecht voor torische multifocale lenzen en nachtlenzen met cilinder. 

Twijfel je welke variant je het beste kunt kopen? Vraag advies aan je contactlensspecialist

Torische daglenzen, tweewekelijkse lenzen of maandlenzen

Bij Pearle vind je torische daglenzen van merken als iWear, Biotrue en Dailies. Ben je op zoek naar tweewekelijkse lenzen met cilinder, ga dan voor de Acuvue Oasys for Astigmatism lenzen. Torische maandlenzen zijn verkrijgbaar van merken als Bausch + Lomb, Biofinity en Air Optix. 

Harde of zachte lenzen met cilinder

Torische contactlenzen zijn ook beschikbaar als zachte en harde lenzen. Harde lenzen met cilinder blijven beter op hun plek zitten, maar deze vragen ook een langere aanpassingstijd. Bovendien kunnen ze droger en kwetsbaarder zijn. Zachte lenzen zijn daarentegen prettiger en gemakkelijker, maar moeten zorgvuldiger worden aangemeten. 

Bestel jouw lenzen met cilinder online bij Pearle

Bij Pearle vind je een ruim assortiment aan lenzen met een cilinder van diverse merken, zoals Dailies, Air Optix, iWear, Bausch + Lomb en Biotrue. Bestel online of maak een afspraak en kom langs in de winkel. Bestellingen vanaf €25 bezorgen we gratis bij je thuis. Per ongeluk de verkeerde lenzen besteld? Geen paniek: retourneren is óók gratis. 

Pearle lenzenabonnement: jouw contactlenzen gratis thuisbezorgd

Je lenzen met cilinder elke maand gratis thuisbezorgd krijgen? Kies dan voor het lenzenabonnement van Pearle. Bij Pearle sluit je al een lenzenabonnement af vanaf €16,50 per maand. Meer weten? Lees meer over de voordelen van het lenzenabonnement en maak een afspraak in een Pearle winkel bij jou in de buurt om het lenzenabonnement af te sluiten.

Laat je ogen opmeten

Wij adviseren om je ogen elk jaar opnieuw te laten opmeten. Ook als je al een bril of lenzen draagt. Bij Pearle kun je je ogen laten opmeten door één van onze gediplomeerde opticiens en optometristen. Zo weet je zeker dat je betrouwbare resultaten en een passend advies krijgt. Ook als je voor het eerst lenzen gaat dragen of als je van een bril wil overstappen naar lenzen, is het verstandig om je ogen (opnieuw) te laten opmeten. Breng je ogen eens langs en maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde Pearle opticien. Worden ze blij van!