Een professionele oogmeting voor
uw kind

Uw dochter houdt haar boek en telefoon wel erg dicht voor haar neus. De meester denkt dat uw zoon niet goed ziet wat er op het schoolbord staat – vandaar de leerachterstand? Uw kind heeft regelmatig last van hoofdpijn. Allemaal aanwijzingen dat uw zoon of dochter misschien een bril nodig heeft. De hoogste tijd om de ogen van uw kind te laten opmeten – maar zorg wel dat dit professioneel gebeurt.

 

Een goede oogmeting is de logische eerste stap om achter de oorzaak van het probleem te komen. Dan weet je zeker of een bril inderdaad de oplossing is. Bij Pearle krijgt uw kind altijd een professionele oogmeting, uitgevoerd door een gediplomeerd opticien of optometrist. Kinderen vanaf acht jaar kunnen bij Pearle terecht. Voor die tijd gaan zij naar de oogarts in het ziekenhuis. Wees er snel bij. Mocht er wat mis zijn met de ogen van uw kind: hoe eerder u erbij bent, hoe groter de kans op herstel!

 

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/kido.png
org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/meting.png

Hoe werkt een oogmeting bij een kind?

Is uw dochter of zoon acht jaar of ouder? Dan is uw kind bij Pearle in goede handen, als u vermoedt dat zij of hij niet goed ziet. Onze optometristen behandelen en begeleiden kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Kinderen vanaf twaalf jaar gaan naar een van onze gediplomeerde opticiens.

Oogmeting voor kinderen van 8 t/m 12 jaar door een optometrist

We begrijpen dat u én uw kind precies willen weten wat er tijdens een oogmeting gebeurt.
We leggen het uit:

 1. Ogen druppelen
  De oogspieren van kinderen tot twaalf jaar zijn erg sterk. Tijdens een oogmeting is het belangrijk dat deze spieren de ogen niet ‘boller maken’. Dat voorkomt de optometrist door wat vloeistof in de ogen te druppelen. Daarna kan hij of zij een heel nauwkeurige oogmeting doen. Het druppelen doet geen pijn en na de oogmeting heeft uw kind er ook geen last van.

 2. Letters lezen of figuren benoemen
  We willen weten hoe goed uw kind grotere en kleinere vormen, figuren en letters kan zien. Daarom vragen we uw kind deze te benoemen, met gebruik van beide ogen én links en rechts apart. Natuurlijk houden we er rekening mee als uw kind de letters nog niet allemaal goed kent. 

 3. Een bril uitzoeken
  Daarna kunt u samen een bril uitzoeken uit onze collectie kinderbrillen. Daar helpen we natuurlijk graag bij. Het wordt in ieder geval een hele mooie, zodat uw kind zijn of haar bril graag draagt! 

 

Voor deze uitgebreide, professionele oogmeting door een optometrist vragen we eenmalig €49,-. En natuurlijk zoeken we net zo lang naar de juiste oplossing totdat u én uw kind 100% tevreden zijn.

 

Oogmeting voor kinderen vanaf 12 jaar

Kinderen vanaf twaalf jaar gaan naar een gediplomeerd opticien. De oogspieren van een twaalfjarige werken hetzelfde als die van een volwassene. Daarom hoeven we de ogen niet te druppelen (zoals bij kinderen t/m elf jaar).


Kinderen vanaf twaalf jaar krijgen dezelfde oogmeting als volwassenen. Natuurlijk snappen we dat dit best spannend kan zijn voor uw kind; een bril ‘moeten’ en voor de eerste keer een oogmeting. Daarom leggen we tijdens jullie bezoek alles rustig en op een begrijpelijke manier uit.

Oogmeting in 4 stappen

Een professionele oogmeting bij Pearle bestaat uit vier eenvoudige stappen:

 

 1. We meten de ogen van uw kind op
 2. Samen kiezen we een bril of lenzen
 3. We bepalen welk soort glas het beste is
 4. Uw kind kan gratis een 2e bril of lenzen kiezen!

Lees meer over een professionele oogmeting bij Pearle

Deze oogmeting voor uw kind is helemaal gratis. Meer weten over de ogen van uw kind of kinderbrillen? Bekijk ons blog!

 

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/bril-box3.png

Ik MOET geen bril - ik KRIJG een bril

Een bril mag tegenwoordig gezien worden! Dat geldt zeker ook voor kinderbrillen. Bij Pearle hebben we ze dan ook in allerlei materialen, vormen en kleuren. Bekijk alvast onze grote collectie kinderbrillen. Als uw kind al wat ouder is, kan hij of zij natuurlijk ook een bril uit ons assortiment brillen voor volwassenen kiezen. Vanzelfsprekend helpen we daar graag bij. Zodat uw zoon of dochter straks echt blij is met zijn of haar stoere, trendy, vrolijke of sportieve bril!

Iets anders aan de hand? Jonger dan acht jaar? We verwijzen door

Tijdens de oogmeting beoordelen we ook nauwkeurig of uw kind een oogafwijking heeft. Bijvoorbeeld een lui oog, aangeboren staar of misschien kijkt hij of zij (een beetje) scheel. Als dat zo is, verwijzen we altijd door naar een orthoptist in het ziekenhuis. Kinderen jonger dan acht jaar verwijzen we meteen door naar de oogarts in het ziekenhuis; bij hen doen we geen oogmeting. Dat is een wettelijke afspraak, via de Optometristen Vereniging Nederland (OVN).

 

Kom gewoon met uw kind langs in een van onze winkels of maak nu alvast een afspraak. Is uw zoon of dochter tussen de acht en twaalf jaar? Pearle-optometristen vindt u overal in Nederland. Dus ook de zorg voor de oogklachten van úw kind is altijd goed bereikbaar.


P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png

Volg ons

Winkels

 •  
 •