Vind een winkel

Professionele oogmeting voor je kind

Professionele oogmeting voor je kind

Uw dochter houdt haar boek en telefoon wel erg dicht voor haar neus. De meester denkt dat uw zoon niet goed ziet wat er op het schoolbord staat – vandaar de leerachterstand? Uw kind heeft regelmatig last van hoofdpijn. Allemaal aanwijzingen dat uw zoon of dochter misschien een bril nodig heeft.


Een goede oogmeting bij een gediplomeerde opticien van Pearle is een logische eerste stap om achter de oorzaak van het zichtprobleem van je kind te komen. Dan weet je zeker of een bril inderdaad de oplossing is.

Opticien of optometrist

Bij Pearle krijgt je kind altijd een professionele oogmeting, uitgevoerd door een gediplomeerd opticien of optometrist. Kinderen tussen de acht en twaalf jaar kunnen bij een optometrist van Pearle terecht. Vanaf 12 jaar kan je kind terecht bij alle gediplomeerde opticiens. Kinderen jonger dan acht jaar gaan naar de oogarts in het ziekenhuis.

Maak nu een afspraak online.

Negeer de signalen niet!
Mocht je het idee hebben dat je kind inderdaad niet goed ziet, kom dan zo snel mogelijk in actie. Hoe eerder we samen een oplossing vinden, hoe groter de kans dat het zicht van je kind niet verslechtert.

Hoe werkt een oogmeting bij een kind?

Is jouw dochter of zoon acht jaar of ouder? Dan kun je bij onze Pearle optometristen terecht. Een optometrist is een oogmeetkundige, gespecialiseerd in de gezondheid van ogen. Hij of zij is breder en hoger opgeleid dan een opticien en doet vaak ondersteunend werk voor oogartsen.

Onze optometristen behandelen en begeleiden kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Kinderen vanaf twaalf jaar gaan naar een van onze gediplomeerde opticiens.

We begrijpen dat jij én je kind precies willen weten wat er tijdens een oogmeting door de optometrist gebeurt. We leggen het uit:

1. Ogen druppelen

De oogspieren van kinderen tot twaalf jaar zijn erg sterk. Tijdens een oogmeting is het belangrijk dat deze spieren de ogen niet ‘boller’ maken. Om dit te voorkomen druppelt de optometrist wat vloeistof in het oog van je kind. Daarna kan hij of zij een heel nauwkeurige oogmeting doen. Het druppelen doet geen pijn en na de oogmeting heeft je kind er ook geen last van.

2. Letters lezen of figuren benoemen

We willen weten hoe goed je kind grotere en kleinere vormen, figuren en letters kan zien. Daarom vragen we je kind alle dingen te benoemen, met gebruik van beide ogen én links en rechts apart. Uiteraard houden we er rekening mee als je kind de letters nog niet allemaal goed kent.

3. Een bril uitzoeken

Na de oogmeting kunnen we – mits nodig – samen een kinderbril uitzoeken. Daar helpen we natuurlijk graag bij, ook om er voor te zorgen dat je kind de bril graag draagt.


Voor deze uitgebreide, professionele oogmeting door een optometrist vragen we €29,- of €49,-. De kosten zijn afhankelijk van het soort optometrisch onderzoek dat je kind nodig heeft. En natuurlijk zoeken we net zo lang naar de juiste oplossing totdat jij én jouw kind helemaal tevreden zijn.

 

Je kind moet geen bril, je kind mag een bril

Een bril mag tegenwoordig gezien worden. Dat geldt zeker ook voor kinderbrillen! Bij Pearle hebben we kinderbrillen in allerlei materialen, vormen en kleuren. Bekijk alvast onze grote collectie kinderbrillen. Als je kind al wat ouder is, kan hij of zij natuurlijk ook een bril uit ons volwassen assortiment brillen kiezen. We hebben ook smallere monturen binnen de volwassen collecties. Vanzelfsprekend helpen we daar graag bij, zodat je zoon of dochter straks echt blij is met zijn of haar stoere, trendy, vrolijke of sportieve bril!

Waar kan ik de ogen van mijn kind van 8 tot 12 jaar laten meten?

Is uw kind ouder dan 12 jaar? Dan kan uw kind bij alle Pearle Opticiens terecht.

*Mocht u geen bril bij Pearle Opticiens kopen, maar wilt u wel het recept van de oogmeting hebben, dan kost dit €30.

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png

Beste opticien van Nederland


org-nl_pearle:/Content Items/2017/10/mbl-bwk.pngorg-nl_pearle:/Content Items/2017/10/mbl-bwa.png