Vind een winkel

Professionele oogmeting voor je kind

Een oogmeting voor een kind wordt aangeraden als je een van de volgende signalen opmerkt: je kind houdt de tablet erg dicht voor zijn neus, wrijft veel in zijn ogen of krijgt regelmatig hoofdpijn in de klas. Een oogmeting wijst uit of er sprake is van een oogafwijking. Onze optometristen voeren deze meting uit bij kinderen vanaf 8 jaar oud. Opticiens verzorgen de oogmeting voor kinderen vanaf 12 jaar oud. Zo kan je kind weer zonder belemmering zien.

Maak een afspraak zodat de ogen van jouw kind alle tijd en aandacht krijgen die ze verdienen.

Let op: onze specialisten zijn niet altijd overal aanwezig. Maak een afspraak, zodat je verzekerd bent van specialistische hulp.

Hoe werkt een oogmeting per leeftijd?

8-12

We begrijpen dat jij én je kind precies willen weten wat er tijdens een oogmeting door de optometrist gebeurt. We leggen het uit:

De oogspieren van kinderen tot twaalf jaar zijn erg sterk. Om te voorkomen dat deze spieren het oog ‘boller’ maken tijdens de meeting, druppelt de optometrist vloeistof in het kinderoog. Het druppelen kriebelt een beetje, maar is pijnloos. Na de meting zal je kind iets waziger zien en is het belangrijk om hem of haar een zonnebril op te zetten bij felle zon.

We willen weten hoe goed je kind grotere en kleinere vormen, figuren en letters ziet. Daarom vragen we je kind alles te benoemen, met gebruik van beide ogen én links en rechts apart. Uiteraard houden we er rekening mee als je kind de letters niet allemaal goed kent.

Kosten van de oogmeting

Voor de uitgebreide oogmeting door een optometrist wordt € 29,- of € 49,- in rekening gebracht. De kosten hangen af van het soort optometrisch onderzoek dat nodig is. Onze specialisten zoeken net zo lang tot de perfecte kijkoplossing voor jouw kind gevonden is.
Bekijk in welke filialen onze optometristen langskomen.

Waar kan ik de ogen van mijn kind van 8 tot 12 jaar laten meten?

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png