Je bril onderhouden: tips van onze opticiens

Hieronder geven onze opticiens je handige tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van je bril. 

  • Tip 1: zet je bril altijd met twee handen op en af. Zo voorkom je vette vingerafdrukken op je glazen én dat de veren in de pootjes lam worden. Zo blijft je bril goed op je neus zitten. 

  • Tip 2: leg je bril nooit met de glazen naar beneden neer. Zo voorkom je krassen op de glazen. 

  • Tip 3: berg je bril veilig op als je ‘m niet draagt. Een harde brillenkoker die van binnen is bekleed met beschermend materiaal biedt de beste bescherming.

  • Tip 4: pas op met hoge temperaturen en temperatuurwisselingen. Een bril kan namelijk niet goed tegen temperaturen hoger dan 50°C en ook niet tegen (snelle) temperatuurwisselingen. Zet je bril daarom nooit op in de sauna of laat je bril nooit met warm weer op het dashboard van je auto liggen.

  • Tip 5: laat je bril regelmatig goed afstellen. Het is erg belangrijk dat je bril goed is afgesteld op je gezicht. Niet alleen omdat dat prettig draagt, maar ook voor de bril zelf. De glazen komen immers vaak in aanraking komen met huid, haar of wimpers, waardoor ze slijten. Let op: buig je bril nooit zelf af als ‘ie niet helemaal goed zit. Zo kun je je bril namelijk (onherstelbaar) beschadigen. 

  • Tip 6: zet je bril niet in je haar. Het is misschien handig, maar de glazen slijten ervan. 

 

Dit moet je vooral niet doen

Kan jouw bril wel een schoonmaakbeurt gebruiken? Doe dit dan vooral niet: