Boek een gratis oogmeting*

Typ 2 of meer tekens voor resultaten. Als de resultaten voor automatisch aanvullen beschikbaar zijn, gebruikt u de pijlen omhoog en omlaag om te bekijken en Enter om te selecteren. Touch bedenkt gebruikers, verken door aanraking of met veegbewegingenGeen resultaten gevonden, gebruik down om je huidige locatie te delen

Kun je lenzen vergoed krijgen?

Ja, als je een aanvullende zorgverzekering met een vergoeding voor lenzen hebt. Hoeveel en hoe vaak je precies vergoeding ontvangt, hangt af van jouw zorgverzekeraar en –pakket. Controleer altijd je polisvoorwaarden voordat je lenzen aanschaft. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden namelijk geen lenzen.

Wordt de bril van mijn kind vergoed?

Is je kind jonger dan 18 jaar en heb jij als ouder een aanvullende verzekering met brilvergoeding? Dan heeft je kind mogelijk recht op dezelfde brilvergoeding. Hoeveel en hoe vaak je vergoeding voor je kind ontvangt, hangt af van jouw zorgpakket. Bekijk daarom voordat je een bril voor je kind aanschaft altijd eerst goed je polisvoorwaarden. 

Hoeveel krijg ik vergoed voor een bril?

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt met een vergoeding voor een bril of lenzen, dan heb je jaarlijks, of één keer per twee of drie jaar recht op een tegemoetkoming. Onder de brilvergoeding vallen ook de kosten van een computerbril en zonnebril op sterkte. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en -pakket, van zo’n €50 tot €400. Er geldt overigens geen eigen risico bij de vergoedingen, dus dat scheelt. In onze online tool geven we een indicatie van de vergoeding voor een bril van Zilveren Kruis, CZ, Menzis, VGZ en meer zorgverzekeraars.

Check jouw zorgvergoeding

Veelgestelde vragen over zorgvergoeding

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over je zorgvergoeding en lees je hoe het precies werkt met declareren.