Maak een afspraak 3
Vind een winkel
Maak een afspraak 3

Bijziend

Vindt u het lastig om de verkeersborden te lezen, tijdens het autorijden? Of ziet u de ondertiteling van een film niet scherp? Dan bent u waarschijnlijk bijziend. Als je bijziend bent, zie je niet scherp in de verte.

Heel veel mensen zijn bijziend, zowel volwassenen als kinderen. Dat kan makkelijk worden opgelost door een bril of contactlenzen met een ‘min sterkte’. Deze corrigeren het probleem. Zo ziet u alles weer haarscherp in de verte.

org-nl_pearle:/Content Items/2018/09/content/ani-bijziend-paars.gif

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/oogmeting/om-bijziend-blok.png org-nl_pearle:/Content Items/2017/07/om-verziend-blok-mob.png

Wat is bijziendheid (myopie) precies?

Lichtstralen vallen uw oog binnen via het hoornvlies; dat is het voorste deel van uw oog. Vervolgens gaat het licht via de pupil naar de ooglens. Het hoornvlies en de ooglens ‘breken’ de lichtstralen, zodat deze precies op het netvlies (achterin uw oog) samenvallen. Dat zorgt voor een scherp beeld.

Als je bijziend bent, valt het licht net vóór het netvlies samen, in plaats van erop. Dat geeft een onscherp beeld in de verte. Een ‘min bril’ zorgt ervoor dat de stralen weer op het netvlies vallen. Er zijn twee soorten bijziendheid:

  • De afstand tussen de voorkant van uw oog (het hoornvlies) en de achterkant van uw oog (het netvlies) is te groot. Dit heet ‘as-myopie’.
  • Uw hoornvlies of uw ooglens is te bol. Daardoor ‘breken’ de lichtstralen te sterk. Dit heet ‘brekingsmyopie’.

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png