Gratis verzending v.a. €25
Gratis retour
Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Gepolariseerde zonnebrillen

507 Resultaten
Sorteren op:
Relevant

Wat zijn de voordelen van een gepolariseerde zonnebril?

Dit zijn de voordelen van gepolariseerde glazen:

  • Je ziet je omgeving perfect. 

  • Je beschermt je ogen tegen vervelende, soms zelfs pijnlijke of gevaarlijke lichtreflectie. 

  • Je geeft je ogen rust, waardoor je minder hoeft te knijpen. 

Wanneer kies je voor een gepolariseerde zonnebril?

Een polariserende zonnebril is een investering. Ga dus voor jezelf na of je er echt een nodig hebt. Wanneer is een gepolariseerde zonnebril een goede keuze? Als je een van de volgende activiteiten meerdere keren per jaar doet:

  • Deelnemen aan het verkeer. Wist je dat 1 op de 5 mensen in het verkeer wel eens in gevaar is gekomen door de zon? Zodra je te maken hebt met zon op de weg (asfalt, maar ook andere grote oppervlakten), krijg je te maken met de schittering van de zon.

  • Deelnemen aan waterverkeer. Ook op het water heb je te maken met grote oppervlakten die hinderlijke zonnestralen in je ogen weerkaatsen.

  • Wintersport. Zie je de spierwitte sneeuwvlakten al voor je? Juist. Dan zie je waarschijnlijk ook de zon volop schijnen. Het licht weerkaatst op de sneeuw en zorgt voor een (pijnlijke) schittering in je ogen.

Hoe herken je een gepolariseerde zonnebril?

Misschien heb je een zonnebril cadeau gekregen maar weet je niet of deze gepolariseerde glazen heeft. Je kunt dat gelukkig eenvoudig testen! Zoals gezegd, absorberen gepolariseerde glazen horizontaal licht. Kijk met je zonnebril naar een lichtschittering en draai je bril vervolgens in een hoek van 90° ten opzichte van het licht, bijvoorbeeld door achterover te leunen. Met een gepolariseerde zonnebril verandert de lichtintensiteit.

Je kunt de zonnebril ook testen door deze in een hoek van 45° ten opzichte van je mobiele telefoon te houden. Je mobiel straalt namelijk gepolariseerd licht uit onder diezelfde hoek. Als je je zonnebril afwisselend onder +45° en -45°  houdt, wordt het beeld bij een van die hoeken donkerder.

Gepolariseerde zonnebril kopen

Bij Pearle vind je een ruim assortiment aan gepolariseerde zonnebrillen voor dames en heren. Draag jij gewoonlijk een bril op sterkte? Bij Pearle vind je óók zonnebrillen op sterkte met polariserende glazen. Tip: ben je op zoek naar een betaalbaar alternatief voor een gepolariseerde zonnebril op sterkte? Bekijk dan eens onze overzetzonnebrillen met polariserende glazen. Shop online of kom langs in een van onze winkels. Bestellingen vanaf €25 sturen we gratis naar je op. Toch niet helemaal tevreden met je online aankoop? Geen probleem: stuur je zonnebril gratis terug of breng 'm terug in de winkel. 

Tijdelijk krijg je bij Pearle 3 brillen voor de prijs van 1: koop een bril en krijg een gratis gepolariseerde zonnebril!

Vind een winkel

Gepolariseerde zonnebril online bestellen

Bij Pearle bestel je eenvoudig een zonnebril met gepolariseerde glazen online. Kies je voor een zonnebril met gepolariseerde glazen zonder sterkte? Filter binnen onze zonnebrillencollectie op gepolariseerde zonnebrillen. Zo zie je in een oogopslag welke zonnebrillen al voorzien zijn van gepolariseerde glazen. Wil je een zonnebril met gepolariseerde glazen op sterkte? Kies een zonnebril uit onze zonnebrillencollectie. Voeg het artikel toe aan je winkelmand en kies bij de glasopties voor gepolariseerde zonneglazen. De standaard zonneglazen in deze bril worden dan vervangen door op maat geslepen glazen van Pearle. Ben je op zoek naar een multifocale gepolariseerde zonnebril? Hiervoor doen we graag eerst een oogmeting. Maak een afspraak en kom langs in onze winkel.

Maak een afspraak