Wij zijn Pearle Opticiens

Pearle Opticiens bestaat al sinds 1959. Dat betekent dat wij al ruim 60 jaar de expert zijn op het gebied van ogen. Veel mensen vertrouwen de zorg voor hun ogen al jarenlang aan ons toe. Vanaf hun allereerste hippe kinderbril tot innovatieve contactlenzen, van trendbrillen tot de nieuwste zonnebrillencollecties. Onze expertise komt voort uit onze brede interesse in zorg, ogen en de ontwikkelingen in de optiekwereld. Ons assortiment bestaat uit brillen en zonnebrillen van de mooiste merken en contactlenzen van de beste kwaliteit.

Bekijk hier onze maatwerk voor jouw ogen teaser

Geschiedenis van Pearle Opticiens

Tegenwoordig zie je in veel Nederlandse winkelstraten een Pearle winkel, maar het begon allemaal met drie winkels in 1959. In dat jaar opende Alfons Hamer winkels in Arnhem, Rotterdam en Papendrecht; de start van optiekketen Brilmij. Hamer was een ondernemer met een geniaal plan: hij plaatste de monturen in rekken, zodat iedereen zelf een zonnebril of bril kon pakken, opzetten en bekijken. Bovendien zorgde hij voor een groot aanbod, zodat de klant genoeg te kiezen had.

Ook vond Hamer dat klanten veel meer service en garanties verdienden. Hij keek hierbij goed naar wat de klant verwacht: professionele zorg voor je ogen en een groot en up-to-date assortiment. Dat was uniek in die tijd. Via marketingcampagnes bracht hij deze visie naar buiten – en dat werkte. Brilmij groeide snel uit tot een goedlopend bedrijf met een groeiend winkelnetwerk.

Van Brilmij en GrandVision tot EssilorLuxottica

In 1979 nam het Amerikaanse bedrijf Pearle Vision de Brilmij-keten over. Daarmee maakten ze een indrukwekkend entree op de Europese optiekmarkt. De winkels bleven tot 1990 Brilmij heten en gingen daarna verder onder de naam Pearle Opticiens. In 1996 werden de Europese winkels gekocht door GrandVision.

De winkels in Nederland en België zijn onderdeel van GrandVision Benelux met ruim 800 winkels in de portefeuille. In Nederland hebben we meer dan 360 Pearle winkels, met ruim 1.500 medewerkers in de winkels en ruim 300 collega’s op het hoofdkantoor. GrandVision is in 2021 onderdeel geworden van EssilorLuxottica, wereldleider in de optiek.