Meestgestelde vragen

Bij Pearle Opticiens willen we je ogen zo Happy mogelijk houden. Daarom vind je op onze website veel informatie en inspiratie over oogzorg en kijkoplossingen.

Om je nog een handje verder te helpen, hebben we de meest gestelde vragen op een rij gezet en onze gediplomeerde opticiens hebben hierop antwoorden geformuleerd. Navigeer eenvoudig tussen de verschillende onderwerpen.

Algemeen

Op 31 juli hebben wij een nieuwe website gelanceerd. Met de komst van de nieuwe website is het nodig om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Dit kun je doen door te klikken op ‘wachtwoord resetten’ op de inlogpagina.

Bril

Welke bril het best bij je gezicht past, hangt af van jouw gezichtsvorm. Bij een rond gezicht staan hoekige monturen mooi omdat je gezicht langer en smaller lijkt. En bij een langwerpig gezicht kun je beter kiezen voor een ronde bril. Wij geven jou een aantal handige tips om je gezichtsvorm te bepalen en de juiste bril erbij te kiezen.

Als je bij ons in de winkel komt om brillen te passen, kun je kiezen uit talloze monturen in verschillende maten. De opticien kijkt daarom graag met je mee om onder andere jouw pupilafstand, de benodigde breedte van de bril en de juiste glashoogte te bepalen. Op basis van deze informatie selecteert hij – samen met jou – de monturen in jouw maat. Lees hier alles over de verschillende brilmaten.

Nadat een opticien jouw ogen heeft opgemeten en de benodigde sterkte bepaald, stuurt hij het brilrecept naar de fabrikant. Daar wordt glas van de juiste filters voorzien en met een diamantenkop in sterkte geslepen. De aansturing van dit proces gebeurt via een computer.

Na het slijpen controleert een machine of het geslepen glas aan de specificaties van de opticien voldoet. Zo niet, dan begint het slijpproces opnieuw. In de laatste stap krijgt het glas diverse coatings voor een krasbestendig- en een anti-reflecterend effect. Vervolgens krijgt het glas de vorm van het montuur voor een perfecte fitting. Vervolgens wordt het glas naar de opticien gestuurd zodat hij of zij met de hand de juiste sterkte erin kan slijpen.

Alle monturen van Pearle Opticiens worden gemaakt van hoogwaardig acetaat, metaal, kunststof of natuurlijke materialen zoals steen of hout.

Bij Pearle Opticiens kun je altijd rekenen op kwaliteit. Daarom krijg je op elke bril 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten. Deze garantie geldt ook voor al onze zonnebrillen op sterkte en contactlenzen.

Acetaat is een hypoallergeen materiaal dat is verkregen uit houtpulp en katoenvezels. Dit materiaal is flexibel, sterk en lichtgewicht waardoor acetaat brillen altijd comfortabel aanvoelen. Kunststof brillen zijn ook sterk en licht in gewicht, maar wel minder flexibel dan acetaat.

Ja, onze opticiens kunnen de glazen in het montuur vervangen door nieuwe. Kom langs bij een winkel bij jou in de buurt om naar advies en mogelijkheden te vragen.

De breedte van het montuur speelt een belangrijke rol bij de aanschaf van een nieuwe. Heb je al een bril? Dan kun je deze als uitgangspunt nemen. Meet de breedte met een liniaal om je maat te bepalen.

Heb je nog geen bril? Kom dan langs bij een van onze opticiens. Samen met hen bepaal je de juiste brilmaat.

Bij Pearle Opticiens vinden wij het belangrijk dat jij jouw nieuwe bril veilig kunt bewaren. Daarom ontvang je bij aankoop van een nieuwe bril een bijpassende brillenkoker.

Glazen

Ja, onze opticiens kunnen de glazen in het montuur vervangen door nieuwe. Kom langs bij een winkel bij jou in de buurt om naar advies en mogelijkheden te vragen.

Er is geen verschil tussen varifocaal en multifocaal. Beide termen worden namelijk gebruikt om hetzelfde glas aan te duiden: het gedeelte onderin heeft een sterkte die positiever is dan het bovenste gedeelte. Op die manier kun je zowel van veraf als dichtbij scherp zien.

Met multifocale glazen in een bril heb je een leesgedeelte én een gedeelte om mee in de verte te kijken. Dat betekent altijd scherp zicht: zowel dichtbij als veraf.

Net zoals bij multifocaal, hebben bifocale glazen twee gedeeltes waardoor je zowel veraf als dichtbij scherp ziet. Echter is de overgang tussen de twee lenssterkten vrij abrupt, vergeleken bij multifocaal glas.

Een zonnebril met roadview glazen voorkomt verblinding door een laagstaande zon. De oranjebruine glazen verhogen het contrast, waardoor intens licht en schitteringen worden gefilterd.

Een bril met nightview glazen voorkomt verblinding in het donker en zorgt ervoor dat je beter diepte kunt inschatten. Hierdoor krijgen jouw ogen rust waardoor je ’s nachts comfortabel én veilig rijdt.

Als jouw brilglazen bekrast zijn, probeer de krasjes dan eerst weg te wrijven met babyshampoo en een microvezeldoekje. Lukt het niet op deze manier? Kom dan langs bij een van onze opticiens. Zij geven persoonlijk advies en helpen je graag verder!

Contactlenzen

Was allereerst je handen. Pak met links de lens uit de houder en plaats deze op je rechterwijsvinger. Doe je linkerarm over je hoofd en trek met deze hand het bovenste ooglid van je rechteroog omhoog, zodat je met je rechtermiddelvinger het onderste ooglid van dit oog omlaag trekt. Kijk met beide ogen vooruit (in een spiegel) om vervolgens de lens in je oog te plaatsen. Laat het ooglid los en knipper voorzichtig. Herhaal dit proces ook voor het andere oog.

Heb je zachte lenzen? Was dan allereerst je handen. Doe je linkerarm over je hoofd en trek met deze hand het bovenste ooglid van je rechteroog omhoog. Met je rechtervinger trek je je onderste ooglid omlaag, waarna je de lens tussen de duim en wijsvinger pakt. Herhaal dit proces ook voor het andere oog.

Bij harde lenzen dien je je hoofd naar voren te buigen en je ogen groot te maken. Plaats je linkerhand onder je oog en trek met de rechterwijsvinger je buitenste ooghoek in de richting van je oor. Als je knippert, valt de lens op je hand.

Was altijd je handen voordat je je lenzen aanraakt. Leg vervolgens de lens in je hand en druppel er lenzenvloeistof op. Wrijf de lens in 20 seconden schoon door deze op en neer te bewegen (niet draaien!). Spoel de lens vervolgens goed af met lenzenvloeistof. Plaats deze in het midden van de lenzenhouder en doe er lenzenvloeistof bij. Laat ze vervolgens minimaal 6 uur desinfecteren.

Let op: spoel je lenzenhouder nooit af met kraanwater!

Meer weten? Lees hier verder.

Als je net begint met het dragen van contactlenzen, dan moeten je ogen even wennen. Draag daarom je lenzen op dag één slechts 4 uur. Je kunt dit vervolgens verder opbouwen met 2 uur per dag.

Zijn je ogen gewend en draag je je lenzen dagelijks? Houd dan een maximale draagtijd van 12 uur aan. Als je je lenzen regelmatig afwisselt met een bril, dan is een maximale draagtijd van 8 uur aan te raden.

Eenmaal gewend, kun je maandlenzen 30 dagen dragen. Daarna is de houdbaarheid verstreken en kan het ‘doordragen’ van de lenzen oogirritaties en zelfs blijvende oogschade veroorzaken. Weeklenzen kun je maximaal 14 dagen dragen en daglenzen maximaal 1 dag.

Om te voorkomen dat je een contactlens binnenstebuiten indoet, kun je de lens het beste op je vingertop plaatsen. Heeft de cirkelvormige ronding van de rand een lipje? Dan zit de lens waarschijnlijk binnenstebuiten.

Leg de lens in je handpalm, voeg een aantal druppels lenzenvloeistof toe en draai deze in de juiste positie.

Als je regelmatig last hebt van extreem droge ogen, dan zijn daglenzen zeer geschikt voor jou. Daglenzen zijn namelijk de meest gezonde en hygiënische keuze voor jouw ogen. Ze laten veel zuurstof door waardoor ze zeer geschikt zijn voor mensen met gevoelige en droge ogen.

Meer weten over daglenzen? Lees hier verder.

Het is beter om niet te zwemmen met lenzen in. Met lenzen in vergroot je de kans op geïrriteerde ogen of zelfs een oogontsteking.

Lees hier waarom het bete ris om geen lenzen te dragen tijdens het zwemmen én wat je beter wel kunt doen.

Nee, het heeft geen zin om een bril óver je lenzen heen te dragen. Dan zie je zelfs slechter. Het zit zo: lenzen corrigeren de afwijking van jouw ogen al. Zet je vervolgens een bril op, dan klopt de correctie niet meer voor jouw oogafwijking.

Een zonnebril zonder sterkte kun je natuurlijk wel combineren met lenzen. Zo bescherm je je ogen optimaal tegen schadelijke Uv-straling.

Wel kun je een bril en contactlenzen prima afwisselen. Handig, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent.

Het is belangrijk dat je contactlenzen altijd perfect bij jouw ogen passen. Daarom adviseren wij om elk half jaar je ogen te laten controleren door onze contactlensspecialist. Deze is gratis als je klant bent bij Pearle.

Meer weten over onze contactlens controle? Lees hier meer.

Draag je een bril? Dan adviseren wij om eens per jaar jouw ogen langs te brengen bij een opticien. Indien er in de tussentijd geen klachten zijn, natuurlijk.

Draag je lenzen? Dan raden wij aan om elk half jaar je ogen te laten controleren door onze contactlensspecialist.

Contactlenzen zijn voor vrijwel iedereen en in elke situatie geschikt. Onze contactlenzen zijn namelijk vervaardigd van hoogwaardige materialen.

Maar er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld als je zware allergieën hebt, werkt in een omgeving met veel stof en chemicaliën of gaat zwemmen.

Benieuwd welke lenzen het beste bij je passen? Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde Pearle Opticiens.

Contactlens laten vallen? Dat is vervelend. Zodra je deze gevonden hebt, is het van groot belang om de lens goed schoon te maken met lenzenvloeistof. Goede hygiëne is namelijk van groot belang voor de gezondheid van jouw ogen!

Weten hoe je je contactlenzen het beste schoonmaakt? Lees onze handige tips.

Lens kwijtgeraakt in je oog, wat nu? Geen paniek: de lens kan namelijk niet achter je oog ‘verdwijnen’. Wel kan deze onder het boven- of onderooglid terechtkomen, waar het wordt tegengehouden door het bindvlies. Bindvlies ligt over het oogwit en buigt om bij de binnenzijde van de oogleden.

Je vindt je lens terug door naar een andere kant uit te kijken. Je oog draait waarna je met een vinger de lens terugduwt op zijn plek. Duw niet te hard, want dan zuigt de contactlens zich vast aan het bindvlies.

Je draagt al harde lenzen van Pearle Opticiens vanaf € 18,25 per maand. Harde lenzen gaan langer mee dan zachte lenzen.Je vindt je lens terug door naar een andere kant uit te kijken. Je oog draait waarna je met een vinger de lens terugduwt op zijn plek. Duw niet te hard, want dan zuigt de contactlens zich vast aan het bindvlies.

De zachte lenzen van Pearle Opticiens bestaan uit maandlenzen, weeklenzen en daglenzen. Je hebt al zachte lenzen vanaf €5,50 per maand.

Allereerst: raak niet in paniek. Neem een ontspannen houding aan en volg deze stappen:

Zachte lenzen

Was je handen. Doe je linkerarm over je hoofd en trek met de linkerhand het bovenste ooglid van je rechteroog omhoog. Met je rechtermiddelvinger trek je je onderste ooglid omlaag. Pak tussen de duim en wijsvinger van je rechterhand de lens uit je oog.

Harde lenzen

Was je handen. Buig je hoofd naar voren en maak je ogen groot. Plaats je linkerhand onder je oog en trek met de rechterwijsvinger je buitenste ooghoek in de richting van je oor. Als je knippert, valt de lens op je hand.

Lukt het niet? Vraag dan gerust hulp aan een vriend of familielid met ervaring. Of breng een bezoek aan een van onze opticiens voor praktische tips.

Je draagt al nachtlenzen van Pearle Opticiens vanaf € 32,38 per maand.

Via dit formulier kan je de lenzen die je normaliter draagt (na)bestellen.  

Zonnebrillen

Ja, je kunt een zonnebril kopen die perfect is afgestemd op jouw ogen. Zo zie je ook scherp wanneer de zon schijnt! Je koopt al een zonnebril op sterkte voor € 60,-.

Ja, bij Pearle Opticiens kun je ook terecht voor een zonnebril zonder sterkte. Bekijk onze ruime zonnebrillencollectie online, met merken als Ray-Ban, Polaroid en Michael Kors.

Bij Pearle Opticiens kies je uit verschillende kleuren zonnebrillenglazen. Van blauwe en groene glazen tot trendy geel. Kies jouw favoriete kleur voor een stijlvolle uitstraling!

Wist je trouwens ook dat de kleur van het glas functioneel is? Je leest er alles over in dit blog.

Ja, bij Pearle Opticiens kun je ook terecht voor een overzetzonnebril van het merk Polaroid.

Webshop

Je kan zonnebrillen, contactlenzen en enkelvoudige brillen online bestellen. Zonnebrillen op sterkte en multifocale brillen kunnen niet online besteld worden.

In onze webshop kun je gemakkelijk en snel een bestelling plaatsen. Kies het gewenste artikel in de categorie lenzen en zonnebrillen en bevestig je keuze met de knop ‘Voeg toe aan winkelmand’. De (zonne)brillen op sterkte zijn (nog) niet online verkrijgbaar. Artikelen die wij standaard op voorraad hebben, zoals zonnebrillen, worden direct in de winkelmand geplaatst. Bestel je lenzen, dan vragen wij om je oogmeetgegevens in te vullen. Deze vind je op je recept of als je al eerder een bestelling hebt geplaatst, kun je een herhaal aankoop doen. Na het invullen van de oogmeetgegevens worden de lenzen direct in de winkelmand geplaatst. Ben je klaar met winkelen? Dan kun je je bestelling betalen. En eventueel een kortingsvoucher inwisselen in de winkelmand. Kies vervolgens hoe je online wilt betalen: via iDEAL of met creditcard (VISA, MasterCard en American Express). Na het afronden van je online bestelling krijg je een orderbevestiging per e-mail. Je orderhistorie vind je gemakkelijk terug in Mijn account. Voor zonnebrillen geldt: op werkdagen voor 22.30 uur besteld, is morgen in huis. Voor contactlenzen geldt een levertijd van gemiddelde vier tot vijf werkdagen.  

Je kunt bij Pearle Opticiens op een of meer van de volgende manieren betalen:

Via iDEAL. Bij deze betaalmethode kun je direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met je eigen bank. Je rekent af via jouw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van je eigen bank. Voor deze betaalmethode is een positief saldo op je bankrekening vereist.

Via creditcard (Visa, MasterCard en American Express). Om jouw creditcardgegevens te beschermen, worden je volledige gegevens gecodeerd via SSL-servers verstuurd en zijn zodoende beveiligd tegen toegang van derden. Over het algemeen geldt bij alle betalingen per creditcard de volgende regeling: Bij misbruik van een creditcard door een onrechtmatige persoon kun je bij jouw creditcardmaatschappij bezwaar maken. In geval van misbruik wordt het bedrag terugbetaald. De meeste creditcardmaatschappijen dragen óf alle kosten óf beperken de aansprakelijkheid tot een eigen risico van niet meer dan 50 euro.

Sluit je online een Pearle P.O.S.T-abonnement af om maandelijks je lenzen thuis te laten bezorgen? Dan reken je de eerste maand online af. Daarna wordt de betaling geregeld via een automatisch incasso.

Voor zonnebrillen en de meeste contactlenzen geldt: op werkdagen voor 22.00 uur besteld, is morgen in huis.
Bij het bestellen van je lenzen wordt aangegeven wanneer je ze ontvangt.
Bestel je in het weekend? Dan wordt jouw bestelling op dinsdag geleverd. 
Bestel je zowel (een) zonnebril(len) als contactlenzen? Dan geldt de langste levertijd.

 

Bestel je combinaties van verschillende bezorgtijden dan geldt de langste levertijd.

Er zijn geen verzendkosten verbonden aan het online bestellen bij Pearle Opticiens.

Wanneer je bestelling verzonden wordt, ontvang je automatisch een e-mail met daarin de Track & Trace code van je bestelling. Alle producten worden met PostNL verstuurd. De verzending met PostNL neemt één tot twee werkdagen in beslag, na ontvangst van de Track & Trace code.

Het kan zijn dat de orderbevestiging in je spambox terecht is gekomen. Zo niet, neem dan contact op met onze klantenservice. Dan kun je doen op de volgende manieren:

  • Via ons contactformulier
  • Of bel met ons via: 0800 – 2745002 (gratis)|
    Op werkdagen bereikbaar van 9.00u – 18.00u

Nee, helaas niet. Je bestelling wordt automatisch verwerkt en kan niet meer geannuleerd worden. Wel kun je jouw aankoop binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen.

Je hebt het recht om binnen 14 dagen zonder reden de overeenkomst te herroepen. Gebruik hiervoor het retourformulier of het modelformulier voor herroepingsrecht.

Contactlenzen 
Je hebt twee mogelijkheden om een product retour te sturen. Je kunt het pakket terugsturen naar:

Pearle Opticiens Retouren Webshop 
Antwoordnummer 148 
3760 VD SOESTERBERG 

Óf je kunt het pakket inleveren in een van onze winkels.

Voeg altijd het ingevulde retourformulier en de factuur toe aan jouw retourpakket en gebruik de originele verpakking. Zodra je product retour is ontvangen wordt het aankoopbedrag binnen 14 dagen aan je teruggestort.

Zonnebrillen & Vloeistoffen 
Je hebt twee mogelijkheden om een product retour te sturen. Je kunt het pakket terugsturen naar:

Pearle Opticiens
Antwoordnummer 19001
2300 VD Leiden

Óf je kunt het pakket inleveren in een van onze winkels.

Voeg altijd de pakbon toe aan jouw retourpakket en gebruik de originele verpakking. Zodra je product retour is ontvangen wordt het aankoopbedrag binnen 14 dagen aan je teruggestort.

Je hebt het recht om binnen 14 dagen zonder reden de overeenkomst te herroepen. Gebruik hiervoor het retourformulier of het modelformulier voor herroepingsrecht.

Het retourformulier is met je online bestelling meegeleverd. Zit hij er toch niet bij? Dan kan je het hier downloaden.

Zodra we je teruggestuurde product hebben ontvangen, wordt het bedrag binnen 14 dagen naar je rekening overgemaakt uit naam van onze moederorganisatie De Brilmij Groep.

Indien je niet tevreden bent over de geleverde lenzen die je maandelijks ontvangt via Pearle P.O.S.T, dan kun je contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0800-2745000.

Ben je niet tevreden over de levering van jouw webshopbestelling, dan kun je contact opnemen via telefoonnummer 0800 – 2745002 (gratis).

Neem contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 0800 – 2745002 (gratis). Hierna kan je je pakket retour sturen. De klantenservice zal na ontvangst van het teruggestuurde artikel, het nieuwe pakket verzenden.

Voor het retour sturen van het verkeerde/ beschadigde artikel heb je twee mogelijkheden. Je kunt het pakket terugsturen naar: 

Pearle Opticiens
Antwoordnummer 148 
3760 VD SOESTERBERG 

Óf je kunt het pakket inleveren bij een van onze winkels.

Voeg altijd het ingevulde retourformulier en de factuur toe aan je retourpakket en gebruik de originele verpakking. Zodra je product retour is ontvangen, wordt het aankoopbedrag binnen 14 dagen teruggestort.

Heb je de maandelijkse levering van je Pearle P.O.S.T lenzen ontvangen dan kun je contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0800-2745000.

Heb je een eenmalige bestelling geplaatst via onze webshop, die niet is geleverd dan kun je contact opnemen via telefoonnummer 0800 – 2745002 (gratis).

Het is mogelijk om online een bril op sterkte te bestellen. Onze zonnebrillen zonder sterkte en contactlenzen bestel je eenvoudig online in onze webshop.

Het is mogelijk om met een brilrecept van een ander opticienketen een bril bij Pearle Opticiens te bestellen.

Je kunt jouw Pearle P.O.S.T-abonnement opzeggen of tijdelijk stopzetten bij de klantenservice van Pearle P.O.S.T via 0800 – 2745000 of contact@pearle-post.com

Op 31 juli hebben wij een nieuwe website gelanceerd. Met de komst van de nieuwe website is het tijdelijk even niet mogelijk om online monturen te reserveren. Zie je een montuur welke je graag wilt passen? Neem dan contact op met een van onze winkels, zij helpen je graag verder.

Bij de meeste zorgverzekeraars kun je je aankoopbon zelf indienen wanneer je recht hebt op zorgvergoeding voor contactlenzen of een (zonne)bril op sterkte. Sommige zorgverzekeraars accepteren het niet als je zelf je declaratie indient. In dat geval kun je alleen een aankoop doen in één van onze winkels en dan verzorgen wij je declaratie. Dit is het geval bij VGZ, Univé en IZZ (complete bril of complete vergoeding maandlenzen), UMC, Menzis Garant en Den-Haag, Anderzorg en Ditzo.

Via dit formulier kan je de lenzen die je normaliter draagt (na)bestellen.  

Brilvergoeding/zorgvergoeding bril

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan heb je jaarlijks of eens per twee à drie jaar recht op een vergoeding. Daaronder vallen ook de computerbril en zonnebril op sterkte. De hoogte van de vergoeding hangt af van jouw zorgverzekeraar.

Benieuwd hoeveel vergoeding jij ontvangt? Bereken jouw zorgvergoeding hier!

Bij Pearle Opticiens wordt jouw vergoeding direct bij vrijwel alle verzekeraars gedeclareerd. Het bedrag trekken we bij de kassa van jouw aankoop af.

Meer weten over zorgvergoedingen? Lees hier meer.

Bij de meeste zorgverzekeraars kun je je aankoopbon zelf indienen wanneer je recht hebt op zorgvergoeding voor contactlenzen of een (zonne)bril op sterkte. Sommige zorgverzekeraars accepteren het niet als je zelf je declaratie indient. In dat geval kun je alleen een aankoop doen in één van onze winkels en dan verzorgen wij je declaratie. Dit is het geval bij VGZ, Univé en IZZ (complete bril of complete vergoeding maandlenzen), UMC, Menzis Garant en Den-Haag, Anderzorg en Ditzo.

 

Kosten

De kosten van de oogmeting hangen af van de soort oogmeting. Een ogentest voor een bril is gratis bij aankoop van een bril. Als je alleen een brilrecept wenst te ontvangen, kost de meting €30.

De oogmeting voor lenzen kost €35. Daar krijg je gratis testlenzen en lenzenvloeistof bij.

Wil je meer weten over onze oogmeting? Lees dan hier verder.

De oogmeting voor lenzen kost de eerste keer €35. Na de oogmeting krijg je gratis testlenzen en lenzenvloeistof mee naar huis om het uit te proberen. De halfjaarlijkse controles zijn gratis als je klant bent bij Pearle.

Wil je meer weten over de oogmeting voor lenzen? Lees dan hier verder.

De kosten van een bril hangen af van je persoonlijke voorkeur en van de oogafwijking. De prijs van een montuur kun je zo duur maken als je zelf wil: de prijs ervan varieert tussen de €10 en €200.

Wil je onze brilmonturen bekijken? Klik dan hier. Wil je onze huidige aanbiedingen bekijken? Klik dan hier.

De kosten van brillenglazen hangen af van de oogafwijking en de gewenste glasopties. Zo zijn multifocale glazen duurder dan enkelvoudige glazen vanwege de arbeidsintensiviteit.

De glaspakketprijzen variëren van €20 voor een enkelvoudige bril tot maximaal €550 voor een multifocale bril. De glasopties kosten tussen de €20 en €90.

Wil je meer weten over de glasprijzen? Kijk dan hier verder.

 

De prijs van contactlenzen varieert per soort. Zo kunt u al lenzen dragen voor slechts €7,50 per maand. Naast deze budget lenzen zijn er ook contactlenzen met een hoger draagcomfort en –kwaliteit. Deze kosten €39,50 per maand.

Wil je meer weten over kosten van lenzen? Kijk dan hier verder.

Bij Pearle kost een nieuwe zonnebril tussen de €29 en €200. De prijs hangt af van jouw smaak.

Bekijk hier onze online assortiment in zonnebrillen.

 

Een zonnebril op sterkte kost tussen €60 euro en €300. De prijs hangt af van de benodigde sterkte.

Daarnaast is een multifocale zonnebril duurder dan een zonnebril met correctie op één afstand.

Lees meer over de zonnebril op sterkte en de kosten ervan.

Persoonsgegevens

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (hierna: AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). In de AVG zijn regels opgenomen over de bescherming van natuurlijke personen bij de verwerking van persoonsgegevens. De AVG vraagt meer transparantie van bedrijven over hoe zij persoonsgegevens verwerken. Mensen krijgen meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen bij de verwerking van hun gegevens. Hun privacy rechten worden namelijk versterkt en uitgebreid. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Pearle verzamelt onder andere je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, e-mailadres, oogmeetgegevens, betaalgegevens, IP-adres, en gegevens verstrekt door cookies.

Pearle heeft deze gegevens nodig voor het optimaliseren van haar producten en services, en om de dienstverlening te verbeteren en te personaliseren.

Pearle gebruikt de gegevens die zij verzamelt voor de volgende doeleinden:

  • Klantenservice
  • Communicatie en marketing
  • Statistische doeleinden

Ja. Om ervoor te zorgen dat deze gegevens wel veilig gebruikt worden, heeft zij een verwerkersovereenkomst met deze partijen. Gegevens worden gedeeld indien dit noodzakelijk is voor de dienstverlening.

Pearle gaat zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Pearle gebruikt diverse beveiligingsmethoden en -procedures om jouw persoonsgegevens te beschermen tegen onbevoegde toegang, onbevoegd gebruik of openbaarmaking.

Pearle bewaart de persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het aanbieden van haar producten en het uitvoeren van haar services.

Je kunt altijd het online contactformulier invullen met als onderwerp ‘Inzage Persoonsgegevens’ en aangeven dat je inzage wilt in jouw gegevens. Onze klantenservice streeft ernaar je verzoek binnen 1 maand te verwerken. Je kunt je gegevens inzien in een van onze winkels. Bekijk hoe je jouw gegevens kunt meenemen onder het kopje ‘Recht op dataportabiliteit’.

Je kunt altijd het online contactformulier invullen met als onderwerp ‘Verwijderen Persoonsgegevens’ en aangeven dat je je gegevens wilt laten verwijderen. Onze klantenservice streeft ernaar je verzoek binnen 1 maand te verwerken. Indien je je gegevens volledig laat verwijderen, kunnen jouw historische gegevens niet meer door Pearle etc. geraadpleegd worden.

Je kunt altijd het online contactformulier invullen met als onderwerp ‘Overdragen Persoonsgegevens’ en aangeven dat je jouw gegevens wilt laten overdragen naar jezelf. Onze klantenservice streeft ernaar jouw verzoek binnen 1 maand te verwerken.

Voor vragen over het gebruik van persoonsgegevens kun je het online contactformulier invullen.

Niet gevonden wat je zocht? Kom gerust langs in de winkel, dan helpen we je verder.

Vind een winkel