Vind jouw gediplomeerde Pearle opticien

Maak een afspraak

Wat zijn de verschillen tussen een oogmeting voor een bril en een oogmeting voor lenzen?

Een oogmeting voor een bril en een oogmeting voor contactlenzen zijn in de basis hetzelfde. Na de oogmeting beslis je of je een bril of contactlenzen wilt gaan dragen. Kies je voor lenzen? Dan volgt na de oogmeting een lenzenaanmeting. Dit is een aparte afspraak. Deze meting is nog nauwkeuriger dan een oogmeting, omdat een lens op je oog zit. Het is dus handig om van tevoren te bedenken of je een bril of contactlenzen wilt gaan dragen. Ben je hier nog niet over uit? Geen probleem: onze deskundige medewerkers helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. 

Een oogmeting door een opticien of optometrist (ter waarde van €30) is gratis. Een lenzenaanmeting kost €35 (inclusief een set contactlenzen om uit te proberen en lenzenvloeistof) en wordt uitgevoerd door een contactlensspecialist. Na 2 weken kom je - gratis - terug bij de contactlensspecialist om te kijken hoe de lenzen jou bevallen.

Hoe werkt een oogmeting bij Pearle Opticiens?

Een oogmeting bestaat altijd uit een intake gesprek, een voormeting, een oogdrukmeting en een uitgebreide meting. Vervolgens krijg je een persoonlijk advies over een passende zichtoplossing van jouw opticien.

Komt uit het advies dat lenzen de beste optie zijn voor jou? Of wil je zelf graag lenzen gaan dragen? Dan maak je nog een aparte afspraak voor een lenzenaanmeting. Bovendien mag je minimaal 8 uur vóór de oogmeting geen contactlenzen meer dragen (indien je die draagt). Dan is de meting namelijk het meest nauwkeurig. Je mag natuurlijk wel een bril dragen. 

Wat kost een oogmeting?

Een oogmeting voor een bril (ter waarde van €30) is bij Pearle helemaal gratis. Dit is inclusief een intake en een persoonlijk en passend advies. We noemen dit ook wel ons Goed Zicht Gesprek.

Wil je graag lenzen gaan dragen? Dan kost de aanmeting €35 (inclusief uitprobeerlenzen, een check-up na 2 weken door de specialist en lenzenvloeistof). Voor een oogmeting bij kinderen tussen 8 en 12 jaar brengen we een bedrag tussen de €29 en €49 in rekening. Deze oogmeting wordt namelijk uitgevoerd door een optometrist. Bij kinderen vanaf 12 jaar wordt de oogmeting uitgevoerd door een opticien. Vanaf die leeftijd is de oogmeting dus gratis. Lees meer over oogmetingen bij kinderen

Hoe vaak moet je je ogen laten opmeten?

Wij adviseren om elk jaar je ogen opnieuw te laten opmeten. Ook als je al een bril of lenzen draagt. Dan weet je zeker of je huidige kijkoplossing nog bij je past. Zie je plotseling minder goed of heb je last van andere oogklachten? Wacht dan niet en kom langs bij een Pearle opticien bij jou in de buurt om je ogen te laten controleren door één van onze gediplomeerde opticiens en optometristen.

Kun je je ogen laten opmeten zonder daarna een bril of lenzen te kopen?

Bij Pearle kun je je ogen gratis laten opmeten. Heb je na je oogmeting geen tijd om direct een bril of lenzen aan te schaffen? Geen probleem. Wij slaan jouw meetgegevens op in ons systeem. Zodra jij in de gelegenheid bent om een bril of contactlenzen te kopen, pakken we jouw gegevens er weer bij.