Maak een afspraak 3
Vind een winkel
Maak een afspraak 3

Bril met blauwlicht filter

Een blauwlicht filter bril is ideaal als je veel tijd doorbrengt op je tablet, telefoon of computer. De bril verzwakt het blauwe licht van beeldschermen, dat onder andere rode en vermoeide ogen veroorzaakt. Door de filter kijk je rustiger en hoef je minder te knijpen met je ogen. Je kunt zowel een bril mét als zonder sterkte uitrusten met blauwlicht filter. Ideaal als je nog geen bril nodig hebt, maar wel veel achter je beeldscherm zit. Tijdelijk krijg je bij Pearle 3 brillen voor de prijs van 1*. Koop nu een bril en krijg een gratis blauwlicht filter bril voor op kantoor!

Bekijk onze brillen online of kom langs bij een Pearle in jouw buurt om te kijken welke bril bij jou past.

org-nl_pearle:/Content Items/2018/09/content/computerbril-3png

De schadelijke gevolgen van te veel blauw licht

Je ogen krijgen natuurlijk blauw licht binnen via de zon. Maar ook steeds meer via kunstmatig licht zoals lampen en elektrische apparaten. Denk bijvoorbeeld aan je smartphone, tablet of laptop.

Blauw licht remt de aanmaak van het slaaphormoon waardoor je lichaam weet dat het overdag is. Als je te lang aan (kunstmatig) blauw licht wordt blootgesteld, kun je slaapproblemen ervaren. Daarnaast raken je ogen vermoeid of geïrriteerd. Een bril met blauwlicht filter blokkeert blauwlicht, beschermt jouw ogen en herstelt de natuurlijke balans.

20/20/2-regel om je ogen te beschermen

Bescherm je ogen zo goed mogelijk tegen te veel blauwlicht met de 20/20/2-regel. Deze regel schrijft voor dat je het beste je ogen 20 seconden rust kunt geven na 20 minuten beeldschermwerk. Daarnaast is het goed je ogen voor veraf te blijven trainen door dagelijks minstens 2 uur naar buiten te gaan.

Pearle Opticiens stimuleert vooral ook kinderen om buiten de pixels te gaan, onder andere door het evenement 'Buiten de Pixels' met het Pearle buitenboek.

Werk je op kantoor en heb je zowel scherp zicht op je beeldscherm als op de papieren voor je nodig? Dan kun je ook kiezen voor een computerbril met blauwlicht filter.

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png