Verschillende blauwlicht filters

Bij Pearle Opticiens kennen we 2 soorten blauw licht coatings: Blueflex en Blueclear. Lees hieronder wat het verschil is tussen beide coatings.

P.S. Een blauw licht filter bril is ook ideaal voor kinderen die les krijgen via een digitaal schoolbord of veel uren doorbrengen op de tablet.

Blauw licht filter bril online kopen

Benieuwd hoe je een blauwlichtfilterbril met of zonder sterkte in onze webshop kunt kopen? Bekijk de uitleg hieronder.

 

De gevolgen van te veel blauw licht

Je ogen krijgen steeds meer kunstmatig, blauw licht binnen, van bijvoorbeeld lampen en elektrische apparaten, zoals je smartphone, tablet of laptop. Vooral nu we ook meer thuiswerken, maar denk ook aan kinderen die thuis les krijgen achter de computer.

Vaak geven mensen aan dat zij last krijgen van vermoeide en droge ogen na het intensief gebruiken van beeldschermen.  

Het blauw licht remt ook de aanmaak van het slaaphormoon, waardoor je hersenen kunnen denken dat het dag is, terwijl je eigenlijk al moet gaan slapen. Als je ogen te lang aan (kunstmatig) blauw licht wordt blootgesteld, kun je slaapproblemen ervaren. Daarnaast raken je ogen vermoeid of geïrriteerd. Help je ogen door blauw licht te neutraliseren.

Heb je zowel scherp zicht op je beeldscherm als op de papieren voor je nodig? Dan kun je ook kiezen voor relax view bril met extra leesondersteuning, of een computerbril. Een computerbril adviseren wij vooral voor 40+. 

20-20-2 regel om je ogen te beschermen

voor 20 minuten naar je beeldscherm turen = even in de verte gluren. En naar buiten: het liefst 2 hele uren.
Pas deze regel toe en krijg minder last van vermoeide ogen! Het kan ook helpen om de ontwikkeling van bijziendheid af te remmen. 

Pearle Opticiens zet zich in om de 20-20-2 regel kenbaar te maken onder ouders middels diverse campagnes, zoals Buiten de Pixels en schermvoorlichting. Natuurlijk gelden de tips net zo goed voor volwassenen.