Verschillende blauwlicht filters

Bij Pearle Opticiens kennen we 2 soorten blauw licht coatings: Blueflex en Blueclear. Lees hieronder wat het verschil is tussen beide coatings.

P.S. Een blauw licht filter bril is ook ideaal voor kinderen die les krijgen via een digitaal schoolbord of veel uren doorbrengen op de tablet.

De gevolgen van te veel blauw licht

Je ogen krijgen steeds meer kunstmatig, blauw licht binnen, van bijvoorbeeld lampen en elektrische apparaten, zoals je smartphone, tablet of laptop. Verschillende onderzoeken tonen aan dat mensen last krijgen van vermoeide en droge ogen na het intensief gebruiken van beeldschermen.  

Het blauw licht remt ook de aanmaak van het slaaphormoon, waardoor je hersenen kunnen denken dat het dag is, terwijl je eigenlijk al moet gaan slapen. Als je ogen te lang aan (kunstmatig) blauw licht wordt blootgesteld, kun je slaapproblemen ervaren. Daarnaast raken je ogen vermoeid of geïrriteerd. Een bril met blauwlicht filter neutraliseert blauwlicht, beschermt jouw ogen en herstelt de natuurlijke balans.

Werk je op kantoor en heb je zowel scherp zicht op je beeldscherm als op de papieren voor je nodig? Dan kun je ook kiezen voor een computerbril met blauwlicht filter. Een computerbril is een eigenlijk een soort van multifocale bril voor achter de computer.

20-20-2 regel om je ogen te beschermen

Pas deze regel toe en help bijziendheid te voorkomen! Na 20 minuten schermtijd, kijk je voor 20 seconden in de verte. En het liefst ook nog 2 uur per dag naar buiten! 

Pearle Opticiens zet zich in om de 20-20-2 regel kenbaar te maken onder ouders middels diverse campagnes, zoals Buiten de Pixels en schermvoorlichting. Natuurlijk gelden de tips net zo goed voor volwassenen