Vrouw draagt nachtlenzen
Nachtlenzen van Pearle

Hoe werken nachtlenzen?

Nachtlenzen maken geen direct contact met je hoornvlies, maar drijven op de traanfilm in je oog. De speciale vorm van de nachtlens zorgt ervoor dat de traanfilm het hoornvlies iets platter maakt. Daar voel je verder niets van. ‘s Ochtends doe je de nachtlenzen uit en kun je tot twee dagen scherp zien – zonder bril of lenzen. Als je stopt met het dragen van nachtlenzen, dan neemt je hoornvlies vanzelf weer zijn oorspronkelijke vorm aan.

Wennen aan nachtlenzen

Wanneer je nachtlenzen voor het eerst draagt, doorga je een korte wenperiode. Voor brildragers is het dragen van nachtlenzen natuurlijk iets nieuws waar je een handigheidje in moet krijgen. Voor dragers van zachte lenzen is het wennen omdat nachtlenzen harde lenzen zijn. Daarnaast moeten ook je ogen wennen aan de nachtelijke correctie waardoor je niet na één nacht al het beste resultaat hebt. Dat duurt enkele dagen, afhankelijk van de sterkte die je nodig hebt.

Refractor van een oogmeting

De prijs van nachtlenzen ligt in het eerste jaar rond de € 500. Een deel van deze kosten komt voort uit de oogmeting. Omdat nachtlenzen® precies op maat worden gemaakt, voert de contactlensspecialist meerdere controles om de lenzen perfect af te stemmen op jouw ogen.

De daarop volgende jaren heb je waarschijnlijk geen nieuwe oogmeting nodig. Hierdoor ben je over het algemeen € 150 goedkoper uit dan bij andere kijkoplossingen, zoals een bril. Ook zijn er minder controles nodig waardoor de kosten jaarlijks verlagen.

Waar kan ik Nachtlenzen® kopen?

Je kunt in een van onderstaande winkels een afspraak maken met een contactlensspecialist voor Nachtlenzen®.

Maak een afspraak