Maak een afspraak 3
Vind een winkel
Maak een afspraak 3

Nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of vuiltjes achter je lenzen? Of wil je geen bril of contactlenzen overdag dragen? Overweeg dan nachtlenzen! Nachtlenzen zijn op maat gemaakte lenzen die je ogen ’s nachts corrigeren zodat je overdag weer scherp ziet. Nachtlenzen zijn niet geschikt voor alle sterktes; de contactlensspecialist kan vertellen of nachtlenzen geschikt voor jouw ogen zijn.

Meer weten over nachtlenzen?

Maak nu een afspraak met een contactlensspecialist bij jou in de buurt.

org-nl_pearle:/Content Items/2019/02/1902-brilreparatie-header.png
org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/oogmeting/lenzen-clean.png

De voordelen van nachtlenzen

  • Overdag scherp zicht zonder bril of lenzen
  • Overdag nooit droge, geïrriteerde of vermoeide ogen
  • Goed alternatief voor een laserbehandeling

Hoe werken nachtlenzen?

Nachtlenzen maken geen direct contact met je hoornvlies, maar drijven op de traanfilm in je oog. De speciale vorm van de nachtlens zorgt ervoor dat de traanfilm het hoornvlies iets platter maakt. Daar voel je verder niets van. ‘s Ochtends doe je de nachtlenzen uit en kun je tot twee dagen scherp zien – zonder bril of lenzen. Als je stopt met het dragen van nachtlenzen, dan neemt je hoornvlies vanzelf weer zijn oorspronkelijke vorm aan.

Wennen aan nachtlenzen

Wanneer je nachtlenzen voor het eerst draagt, doorga je een korte wenperiode. Voor brildragers is het dragen van nachtlenzen natuurlijk iets nieuws waar je een handigheidje in moet krijgen. Voor dragers van zachte lenzen is het wennen omdat nachtlenzen harde lenzen zijn. Daarnaast moeten ook je ogen wennen aan de nachtelijke correctie waardoor je niet na één nacht al het beste resultaat hebt. Dat duurt enkele dagen, afhankelijk van de sterkte die je nodig hebt.

Oogmeting voor Nachtlenzen®

Nachtlenzen aanmeten is zeer nauwkeurig maatwerk; alleen een contactlensspecialist kan en mag dit uitvoeren. Nachtlenzen® van Pearle zijn daarom niet online te koop. Een speciaal opgeleide contactlensspecialist of optometrist jouw ogen op en begeleid je tijdens het hele traject. Hiervoor vragen we eenmalig 150 euro. Hieronder vind je alle winkels waar contactlensspecialisten aanwezig zijn en Nachtlenzen® voor je kunnen laten verzorgen.

org-nl_pearle:/Content Items/2019/02/201902-nachtlenzen-oogmeting.png

Waar kan ik Nachtlenzen® kopen?

Je kunt in een van onderstaande winkels een afspraak maken met een contactlensspecialist voor Nachtlenzen®.

De prijs van nachtlenzen ligt in het eerste jaar rond de € 500. Een deel van deze kosten komt voort uit de oogmeting. Omdat nachtlenzen® precies op maat worden gemaakt, voert de contactlensspecialist meerdere controles om de lenzen perfect af te stemmen op jouw ogen.

De daarop volgende jaren heb je waarschijnlijk geen nieuwe oogmeting nodig. Hierdoor ben je over het algemeen € 150 goedkoper uit dan bij andere kijkoplossingen, zoals een bril. Ook zijn er minder controles nodig waardoor de kosten jaarlijks verlagen.

 

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png