Wat zijn Nachtlenzen®?

Nachtlenzen zijn op maat gemaakte, harde (vormstabiele) lenzen zonder sterkte. Je draagt ze ‘s nachts terwijl je slaapt, zodat je overdag geen bril of lenzen hoeft te dragen. Zie het als een soort van nachtbeugel, maar dan voor je ogen. 

Hoe werken Nachtlenzen®?

Nachtlenzen maken geen direct contact met je hoornvlies, maar drijven op de traanfilm in je oog. De speciale vorm van de nachtlens zorgt ervoor dat de traanfilm het hoornvlies iets platter maakt. Geen zorgen: daar voel je niets van. 

‘s Ochtends doe je de nachtlenzen uit en kun je scherp zien, zonder dat je een bril of lenzen hoeft te dragen. Als je met nachtlenzen begint, dan zie je niet meteen de volgende dag al scherp. Na één nacht zie je al wel verschil, maar pas na drie weken is het effect optimaal.

Als je stopt met het dragen van nachtlenzen, dan neemt je hoornvlies vanzelf weer zijn oorspronkelijke vorm aan. Het effect is dus niet blijvend: als je stopt met het dragen van nachtlenzen, dan moet je ook weer een bril of lenzen dragen overdag om scherp te zien.

De voordelen van nachtlenzen

 

Waar kan ik Nachtlenzen® kopen?

Je kunt in een van onderstaande winkels een afspraak maken met een contactlensspecialist voor Nachtlenzen®.

 

Package name: @grandvision/pnl-store-listsPackage version: 0.2.4

Veelgestelde vragen over Nachtlenzen®

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over Nachtlenzen®.