Online oogtest

Met de online oogtest van Pearle krijg je inzicht in jouw kijkgedrag (of die van je kind). Makkelijk en snel vanuit huis of onderweg. Deze test is ontwikkeld in samenwerking met onze professionele opticiens, maar is geen vervanging van de oogmeting in onze winkels. Ervaar je klachten? Maak dan een afspraak met een échte opticien.

Deel via

                            

Boek een gratis oogmeting*

Typ 2 of meer tekens voor resultaten. Als de resultaten voor automatisch aanvullen beschikbaar zijn, gebruikt u de pijlen omhoog en omlaag om te bekijken en Enter om te selecteren. Touch bedenkt gebruikers, verken door aanraking of met veegbewegingenGeen resultaten gevonden, gebruik down om je huidige locatie te delen

Hoe kan ik zelf mijn ogen testen?

Met de online oogtest van Pearle kun je zelf jouw ogen testen om te kijken of je een bril nodig hebt. Klik op de knop ‘Doe de online oogtest’ bovenaan deze pagina om te starten. In de online test krijg je een aantal vragen, waarbij je telkens één oog afschermt. Als je antwoord hebt gegeven, zie je direct of je de vraag goed hebt beantwoord. De vragen zijn ook geschikt voor kinderen. Zoals we al eerder vertelden, is de online oogtest géén vervanging voor een oogmeting door een van onze opticiens. Het geeft je wel een inschatting met betrekking tot een eventuele oogafwijking én inzichten over je kijkgedrag. 

Achteraf krijg je van ons nog een aantal tips om goed voor je ogen te zorgen, en heb je de mogelijkheid om een oogmeting en Goed Zicht Gesprek bij Pearle in te plannen. Het is gratis, dus gewoon doen! 

Neem een schermpauze!

Wist je dat kids gemiddeld 4 uur per dag naar een scherm kijken en volwassenen meer dan 5 uur per dag? Dit kan oogklachten tot gevolg hebben. Beeldschermen kunnen zorgen voor geïrriteerde ogen, wazig zicht en hoofdpijn. Regelmatig tussen verschillende digitale apparaten wisselen kan nog meer negatieve gevolgen hebben, omdat ogen geen tijd krijgen om te ontspannen. Hoog tijd om jouw ogen en die van je kind wat schermpauze te geven! 

*Een oogmeting (ter waarde van €30) is gratis bij aankoop van een complete bril of als blijkt dat er geen zichtoplossing nodig is.