Gratis verzending v.a. € 25 & gratis retour
Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, morgen in huis
Grote collectie met de mooiste merken

Wintersportbrillen

6 Resultaten
Relevant

Bescherm je ogen op de piste met een wintersportbril

Ga jij binnenkort op wintersport? Grote kans dat je je skibril al ingepakt hebt. Maar heb je ook gedacht aan een goede zonnebril voor de momenten dat je niet op de latten staat? Bijvoorbeeld als je een wandeling maakt of als je op het terras geniet van een glühwein of warme chocolademelk. Op wintersport is een goede zonnebril namelijk extra belangrijk. Waarom? In wintersportgebieden schijnt de zon vaak volop en weerkaatst bovendien op het witte sneeuwdek. Daar komt nog eens bij dat de zon op in de bergen nóg sterker is. Dit kan leiden tot sneeuwblindheid. Om jouw ogen te beschermen tegen verblinding, zijn al onze wintersportbrillen voorzien van een CE-markering van 3. Dit houdt in dat maar liefst 75% van het licht wordt geabsorbeerd door de glazen. Zo kun jij zorgeloos genieten op de piste!

Voorkom sneeuwblindheid met een goede zonnebril

Zonnestralen die op de sneeuw vallen, weerkaatsen rechtstreeks in je ogen. Je voelt het niet meteen, maar die straling is gevaarlijk krachtig. Te veel zonlicht beschadigt het hoornvlies: de buitenste beschermlaag van je oog. Het hoornvlies kan, net als je huid, verbranden door de zon. Vooral indirect zonlicht dat reflecteert op sneeuw of water is verraderlijk. Klachten die wijzen op beschadiging van het hoornvlies zijn branderige, tranende ogen en het gevoel als of er een vuiltje in je oog zit. 

Als je hoornvlies heel erg verbrandt, raakt het ontstoken. Dat doet veel pijn. Bovendien kun je dan licht slecht verdragen en krijg je je ogen haast niet meer open. In dit geval spreken we van ‘sneeuwblindheid’ (ook wel bekend als ‘lasogen’ of ‘fotokeratitis’). Gelukkig geneest het binnen een paar dagen vanzelf, maar op de lange termijn kan het toch oogschade opleveren. Het vergroot bijvoorbeeld de kans op staar en maculadegeneratie

Waar een goede wintersportzonnebril aan moet voldoen

Met een goede zonnebril kun je de kans op schade aan je hoornvlies aanzienlijk verkleinen. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een wintersportzonnebril?

  1. 100% UV-bescherming. Om je ogen goed te beschermen tegen de UV-straling van de winterzon, heb je een zonnebril nodig die 100% beschermt tegen zonlicht. Dit heeft overigens niets met de kleur van je brillenglazen te maken: donkere glazen beschermen dus niet beter dan lichte glazen. Wintersport zonnebrillen zonder 100% UV-bescherming zijn overigens éxtra gevaarlijk. Door de donkere glazen verwijden namelijk je pupillen, waardoor er meer licht in je ogen valt.
  2. CE-markering van 3 of hoger. Om jouw ogen te beschermen tegen verblinding, zijn al onze wintersportbrillen voorzien van een CE-markering van 3. Dit houdt in dat maar liefst 75% van het licht wordt geabsorbeerd door de glazen. Zonnebrillen met een CE-markering van 4 bieden een nog betere bescherming (92-97%).
  3. Gepolariseerde glazen. Gepolariseerde glazen zijn geen must, maar wel heel fijn in de sneeuw. Dat komt omdat aan polariserende glazen een ‘polarisatiefilter’ is toegevoegd. Dat blokkeert bepaalde lichtgolven en zorgt zo voor meer contrast dan een ‘gewone’ zonnebril. Ook neemt het veel schittering weg van reflecterend zonlicht op sneeuw. Samen zorgt dat voor beter en rustiger zicht.
  4. Pasvorm. Een goede zonnebril sluit perfect aan op je gezicht, waardoor er geen zonlicht langs de boven-, onder- of zijkant van het montuur je ogen kan bereiken. 

Een skibril op sterkte 

Maak jij gebruik van een bril? Dan is een skibril op sterkte natuurlijk onmisbaar tijdens jouw skivakantie. Bij Pearle hebben we de mooiste zonnebrillen die je ook in de sneeuw en tijdens het skiën kunt dragen. Met een skibril op sterkte van Pearle zorg je ervoor dat je altijd goed zicht hebt in de sneeuw. Een ski zonnebril op sterkte is ideaal om naast een extra grote skibril mee op reis te hebben. Met een skibril op sterkte ben jij altijd goed beschermd, heb je altijd het beste en scherpste zicht, en kan je ongestoord genieten!

Wintersportzonnebril voor kinderen

Ga je met het hele gezin op wintersport? Vergeet dan niet een goede zonnebril voor je kind. Kinderogen lopen meer risico op oogschade. De ogen van kinderen bevatten namelijk minder pigment en hun pupillen zijn groter dan die van volwassenen. Dat maakt ze kwetsbaarder voor uv-straling van de zon. Daarom is het belangrijk dat kinderen een goede zonnebril dragen, al helemaal op wintersport waar de zon vaak volop schijnt én weerkaatst op de sneeuw. Pearle heeft een ruime collectie zonnebrillen speciaal voor kinderen. Bestel jouw favoriet eenvoudig online of kom langs in onze winkel waar je kind verschillende zonnebrillen kan passen.

Wintersportbril kopen bij Pearle

Bij Pearle heb je veel keuze uit sportieve monturen die jouw ogen optimaal beschermen tegen de zon. Kies bijvoorbeeld voor een zonnebril van het merk Julbo, dat bekend staat om zijn sportieve eyewear collectie. De zonnebrillen zorgen voor optimaal zicht in de sneeuw en helpen je sportprestaties te verbeteren. Naast een goede bescherming voor je ogen wil je natuurlijk ook volgens de laatste fashion op de piste verschijnen. Daarvoor zit je bij Pearle goed. Je hebt keuze uit trendy en stijlvolle zonnebrillen van onder andere Ray-Ban, Polaroid en Serengeti. Heb jij een mooie wintersportbril op het oog? Je bestelt ‘m eenvoudig en snel in onze webshop! Voor de meeste zonnebrillen geldt: op werkdagen vóór 15:00 uur besteld, is dezelfde dag nog gratis (bij bestellingen vanaf €25) verzonden. Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies over oogbescherming op de piste? Maak dan een afspraak in een van onze winkels. We helpen je graag verder.