Heb jij nog scherp zicht? 

Kun jij dat verkeersbord in de verte nog scherp zien? Of merk je dat de lettertjes op je smartphone steeds moeilijker te lezen zijn? Het is verstandig om regelmatig je ogen te laten controleren. Ook als je twijfelt of geen klachten hebt. Zo weet je zeker dat je altijd optimaal zicht hebt. Dat is wel zo prettig toch? 

Kom langs voor een gratis en vrijblijvende oogmeting tijdens de Oogcheckweken bij Pearle. De actie loopt tot en met 11 juni. Bekijk de actievoorwaarden

Gratis oogmeting* t.w.v. 30.-

Typ 2 of meer tekens voor resultaten. Als de resultaten voor automatisch aanvullen beschikbaar zijn, gebruikt u de pijlen omhoog en omlaag om te bekijken en Enter om te selecteren. Touch bedenkt gebruikers, verken door aanraking of met veegbewegingenGeen resultaten gevonden, gebruik down om je huidige locatie te delen

3 redenen waarom een oogmeting belangrijk is

Scherp zicht

Merk jij dat je ogen veel moeten inspannen bij autorijden, lezen of computeren? Of krijg je hier zelfs hoofdpijn door? Dan is het goed om je ogen te laten testen. Misschien merk je zelf geen verschil in je zicht, maar toch kan het zo zijn dat je ogen achteruit zijn gegaan. Dit is vaak makkelijk op te lossen met een bril of contactlenzen. Je ogen laten opmeten is belangrijk, zodat jij weer scherp ziet. 

Checken van je ogen

Als je zicht waziger wordt, betekent het niet altijd dat je zicht achteruitgaat. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Een oogmeting kan dan antwoorden geven. En als je regelmatig je ogen laat checken, kunnen oogziektes vroegtijdig worden opgespoord. Onze opticiens zullen je in dit geval doorverwijzen naar de huisarts zodat een eventuele (oog)arts verder onderzoek kan doen. 

Controleren oogdruk

In sommige gevallen is het belangrijk om je oogdruk te meten. Vooral als je ouder wordt, kan je oogdruk toenemen. Als er langdurig sprake is van te hoge oogdruk, kan er schade ontstaan in de oogzenuw. Als er sprake is van een acuut verhoogde oogdruk (acuut glaucoom) zijn er wel direct klachten aanwezig, zoals wazig zien en een pijnlijk en rood oog.

Zo vaak moet je een oogmeting doen! 

Wij adviseren om iedere twee jaar je ogen opnieuw te laten opmeten, ook als je al een bril of lenzen draagt. Dan weet je namelijk zeker of je huidige kijkoplossing nog bij je past. Merk je dat je zicht achteruit is gegaan of heb je andere oogklachten? Wacht dan niet af en laat je ogen controleren door één van onze gediplomeerde opticiens.