Vind een winkel

Brilmaten: welke past mij?

Wanneer je op zoek bent naar een bril, heb je niet alleen rekening te houden met wat jij mooi vindt aan de bril, maar ook met de sterkte van het brillenglas en ook met de juiste brilmaat. Afhankelijk van jouw gezichtsvorm heb je namelijk een andere maat nodig. We leggen uit hoe je jouw brilmaat kunt achterhalen, wat de verschillende maten betekenen en geven extra tips voor ultiem draagcomfort van jouw nieuwe bril.

Bril maten: welke past mij?
Bril maten: welke past mij?

Hoe kom ik achter mijn brilmaat?

Als je al een bril hebt, kun je eenvoudig jouw brilmaat achterhalen door ze af te lezen aan je huidige bril, vaak aan de binnenkant van de pootjes. Dit nummer bestaat uit twee cijfers, spatie, nog twee cijfers, spatie en nog drie cijfers.

Hoe kom ik achter mijn brilmaat?
50 lensbreedte
20 neusbrug
140 pootlengte

Zelf opmeten

Zelf opmeten

Als je nog geen bril draagt, of jouw montuur bevat geen gegevens over de brilmaat, dan kun je brilmaat bij jezelf opmeten. Deze meet je door de afstand tussen je slapen te nemen. Een andere manier is om de gewenste glasgrootte rondom je ogen op te meten en vervolgens je neusbrugbreedte daarbij op te tellen.

Alternative fit

Alternative fit

De alternative fit, ook wel Asian fit genoemd, is een alternatieve pasvorm voor brillen. Als je gezicht vraagt om een smallere neusbrug of het toevoegen van (bredere) neuspads, heb je te maken met een andere brilmaat. Als de ronding van het glas of de stand van de brillenpootjes aangepast moet worden voor je gezicht, heb je een alternatieve maat nodig. Onze opticiens kunnen jouw nieuwe bril hierop aanpassen.

Tips om jouw ideale bril te vinden

Tips om jouw ideale bril te vinden

Wist je dat: de brilmaat van het ene merk of model, valt anders op je gezicht dan een andere brilmaat. Net zoals de maat m van kledingmerk A anders kan zitten dan maat m van kledingmerk B. Ook is dit afhankelijk van het gekozen model. Brilmaten zijn daarom vooral handig om een indicatie te krijgen of het gekozen montuur past.

Heb je jouw bril in een passende maat gevonden? Laat jouw nieuwe bril voor de finishing touch perfect afstellen door een opticien.

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png