Maak een afspraak 3
Vind een winkel
Maak een afspraak 3

De oogscan van Pearle

Bij Pearle Opticiens kun je naast een deskundige oogmeting ook kiezen voor de Oogscan®. Met de Oogscan® signaleren we oogproblemen in een vroeg stadium en verwijzen we je eventueel door naar een huis-of oogarts.

Of je nu wel of geen bril (nodig) hebt; je ooggezondheid gaat verder dan een sterkteafwijking. Daarom is het van belangrijk om regelmatig de gehele gezondheid van je ogen te laten controleren.

De Oogscan® is bij geselecteerde winkels beschikbaar. Bekijk hieronder welke Pearle winkels meedoen en maak een afspraak.

De Oogscan® van Pearle
De Oogscan® van Pearle
Oogaandiening in Nederland - de cijfers
Oogaandiening in Nederland - de cijfers

Oogaandoeningen in Nederland – de cijfers:

  • Meer dan 350.000 Nederlanders hebben een visuele beperking aan beide ogen
  • 7 op de 10 keer kan slechtziendheid of blindheid voorkomen worden
  • Twee keer zoveel vrouwen als mannen hebben een visuele beperking
  • Jaarlijks bijna half miljoen oogingrepen in Nederland
  • Tussen 2010 en 2020 neemt het aantal slechtzienden en blinden met 20% toe
  • In die 10 jaar stijgt de vraag naar oogzorg met 300%

Persoonlijk

1. Persoonlijk

Onze gediplomeerde opticien bespreekt jouw persoonlijke situatie met je.

Snel

2. Snel

Met een medische scanapparaat wordt het achterste gedeelte van elk oog (netvlies) afzonderlijk gescand. De Oogscan® duurt slechts 5 minuten.

Professioneel

3. Professioneel

Na afloop worden jouw oogscans beoordeeld door medische oogspecialisten van onze zorgpartners en gecontroleerd op veel voorkomende oogaandoeningen.

Rapport

4. Persoonlijk rapport

Je ontvangt jouw eigen persoonlijke rapport en leggen de bevindingen persoonlijk aan je uit.

Waarom een Oogscan® jou verder helpt bij oogproblemen

De ontwikkeling van de meeste oogproblemen gaat geleidelijk, waardoor je niet in de gaten hebt dat er iets aan de hand is. Daarom worden deze problemen vaak (te) laat gesignaleerd. Tijdens de Oogscan® van Pearle Opticiens controleert onze opticien de gezondheid van jouw ogen. Hij verwijst je door naar de huis- of oogarts voor verder onderzoek, mocht dat nodig zijn. Je ogen worden onderzocht op de meest voorkomende oorzaken van slechtziendheid:

Staar

Staar (cataract) is een van de bekendste oogziektes. De ooglens vertroebelt, waardoor licht het netvlies niet meer goed bereikt en waardoor de scherpte van het zicht afneemt zowel zicht van dichtbij als veraf.

Maculadegeneratie

Maculadegeneratie (MD) is een aandoening van het centrale deel van het netvlies (macula). Het zorgt voor een donkere vlek of waas middenin het gezichtsveld. Bij maculadegeneratie sterven de kegeltjes in de macula af, waardoor scherp zien lastiger wordt.

Glaucoom

Glaucoom beschadigt de oogzenuw, meestal door verhoogde oogdruk. Delen van het buitenste gezichtsveld verdwijnen hierdoor. Glaucoom komt meestal aan beide ogen voor en is vaak een erfelijke aandoening.

Diabetes retinopathie

Diabetici hebben te veel glucose (suiker) in hun bloed, dit geeft een verhoogd risico op retinopathie. Deze aandoening beschadigt de bloedvaatjes in de ogen. Voor een goede behandeling is regelmatige controle van het netvlies belangrijk.

Waar kan ik een Oogscan® laten maken?

Onze Oogscan® is geïnstalleerd in geselecteerde winkels. Bekijk of de Pearle bij jou in de buurt deze unieke meting heeft:

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png