Afspraak maken voor Pearle Oogscan®

Typ 2 of meer tekens voor resultaten. Als de resultaten voor automatisch aanvullen beschikbaar zijn, gebruikt u de pijlen omhoog en omlaag om te bekijken en Enter om te selecteren. Touch bedenkt gebruikers, verken door aanraking of met veegbewegingenGeen resultaten gevonden, gebruik down om je huidige locatie te delen

Waarom een Oogscan® jou verder helpt bij oogproblemen

De ontwikkeling van de meeste oogproblemen gaat geleidelijk, waardoor je niet in de gaten hebt dat er iets aan de hand is. Daarom worden deze problemen vaak (te) laat gesignaleerd. Tijdens de Oogscan® van Pearle Opticiens controleert onze opticien de gezondheid van jouw ogen. Hij verwijst je door naar de huis- of oogarts voor verder onderzoek, mocht dat nodig zijn. Je ogen worden onderzocht op de meest voorkomende oorzaken van slechtziendheid:

Staar

Staar (cataract) is een van de bekendste oogziektes. De ooglens vertroebelt, waardoor licht het netvlies niet meer goed bereikt en waardoor de scherpte van het zicht afneemt zowel zicht van dichtbij als veraf.

Maculadegeneratie

Maculadegeneratie (MD) is een aandoening van het centrale deel van het netvlies (macula). Het zorgt voor een donkere vlek of waas middenin het gezichtsveld. Bij maculadegeneratie sterven de kegeltjes in de macula af, waardoor scherp zien lastiger wordt.

Glaucoom

Glaucoom beschadigt de oogzenuw, meestal door verhoogde oogdruk. Delen van het buitenste gezichtsveld verdwijnen hierdoor. Glaucoom komt meestal aan beide ogen voor en is vaak een erfelijke aandoening.

Diabetes retinopathie

Diabetici hebben te veel glucose (suiker) in hun bloed, dit geeft een verhoogd risico op retinopathie. Deze aandoening beschadigt de bloedvaatjes in de ogen. Voor een goede behandeling is regelmatige controle van het netvlies belangrijk.

Waar kan ik een Oogscan® laten maken?

Onze Oogscan® is geïnstalleerd in geselecteerde winkels. Bekijk of de Pearle bij jou in de buurt deze unieke meting heeft: