Wat is het verschil tussen een opticien en een optometrist?

Een opticien is opgeleid om brillencontactlenzen en andere oplossingen aan te meten bij afwijkingen in de ogen. Het komt vaak voor dat een opticien een oogmeting uitvoert en advies geeft op basis van deze meting. Om opticien te mogen worden, heb je een afgerond mbo-diploma nodig.

Een optometrist is oogmeetkundige en gespecialiseerd in de gezondheid van de buitenkant én binnenkant van ogen. Optometristen zijn breder en hoger opgeleid (hbo) dan opticiens en doen ondersteunend werk voor oogartsen.

Wat doet een optometrist?

Via een optometrisch (= oogmeetkundig) onderzoek bekijkt de optometrist of je misschien een oogafwijking hebt. Bij Pearle doen we dat met de modernste apparatuur. Na een uitgebreide oogmeting beoordeelt de optometrist de gezondheid van de binnen- en buitenkant van je ogen. Je voelt hier niets van.

Wat kost een optometrisch onderzoek?

De kosten voor een optometrisch onderzoek variëren tussen de €29 en €49. De kosten zijn afhankelijk van het soort optometrisch onderzoek dat je nodig hebt. Je kunt jouw optometrist hier natuurlijk alles over vragen.

Waar vind ik een optometrist?

Package name: @grandvision/pnl-store-listsPackage version: 0.2.4

Experts van Pearle Opticiens

Als expert van Pearle moet je van alle markten thuis zijn. Om te assisteren bij de keuze voor een brilmontuur moet je het assortiment goed kennen, de wensen van de klant goed uithoren en op de hoogte zijn van modetrends. Een opticien of optometrist voert heel precies werk uit. Een oogmeting is een nauwkeurige taak. Vervolgens moeten zij een juiste diagnose kunnen stellen en jou adviseren over een mogelijk hulpmiddel die aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. De exacte receptuur van jouw afwijking moet daarna goed geïnstrueerd worden aan de lenzenslijpers of andere producenten. En, niet geheel onbelangrijk, ze moeten jou op je gemak kunnen stellen!

Ben je zelf optometrist?

Pearle is altijd op zoek naar goede mensen. Ben je gediplomeerd optometrist en wil je jezelf continu op dit gebied blijven ontwikkelen in een inspirerende werkomgeving? Bekijk onze vacatures om te zien of we ook bij jou in de buurt op zoek zijn. 

Een contactlensspecialist bij jou in de buurt!

Vind een winkel