Maak een afspraak 1
Vind een winkel
Maak een afspraak 1

Geschiedenis van Pearle

"Je leven lang goed zien", dát is de missie van Pearle. Deskundigheid, vakbekwaamheid en service stroomt door de aderen van onze medewerkers. Het zijn de drie pijlers waarop onze organisatie gebouwd is en die wij in onze keuzes keer op keer voorop stellen. Met als doel een leven lang goed zien voor iedereen.

org-nl_pearle:/Content Items/2012/overpearle/over-gesch-levenlang2.jpg
org-nl_pearle:/Content Items/algemeen/quote_in.png

Je leven lang goed zien. Pearle heeft door haar deskundigheid, service en brede assortiment voor iedereen een betaalbare zichtoplossing op maat.
Pearle Opticiens

"Je leven lang goed zien. Pearle heeft door haar deskundigheid, service en brede assortiment voor iedereen een betaalbare zichtoplossing op maat."
-Pearle Opticiens-

org-nl_pearle:/Content Items/2012/overpearle/over-gesch-brilmij-2.jpg

Geschiedenis van Pearle

De Nederlandse oorsprong van het bedrijf ligt bij Alfons Hamer die in 1959 de optiekketen Brilmij opricht. Hij ziet dat er bij de klant behoefte bestaat aan optiekwinkels die zich door service en productaanbod onderscheiden van de andere winkels. Dat zijn visie juist is blijkt al snel uit de enorme groei die de Brilmij-keten doormaakt. Service en binding met de klant zijn volgens Hamer de belangrijkste kenmerken van succesvol ondernemerschap.

org-nl_pearle:/Content Items/2012/overpearle/over-gesch-1979.jpg

Nieuw is dat Hamer de monturen uitstalt op rekken, waardoor de klant zelf een montuur kan uitzoeken - een revolutie in de optiekwereld. De veranderingen die Brilmij introduceert gaan gepaard met grootscheepse reclamecampagnes over de unieke garantie en service van de optiekketen.


De Brilmij-keten wordt in 1979 overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Pearle dat hiermee zijn entree op de Europese markt maakt. Vanaf 1990 gaan alle Brilmij winkels verder onder de naam Pearle Opticiens. GrandVision Benelux heeft sindsdien een snelle groei doorgemaakt tot bijna 750 winkels in de Benelux. Grandvision Benelux is onderdeel van GrandVision, de tweede optiekspeler wereldwijd en gevestigd in 44 landen met 6000 winkels en 19.500 medewerkers.

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png

Beste opticien van Nederland


org-nl_pearle:/Content Items/2017/10/mbl-bwk.pngorg-nl_pearle:/Content Items/2017/10/mbl-bwa.png