Vind een winkel

Haal je ogen van 't scherm. neem ze mee naar buiten! Worden ze blij van.
Haal je ogen van 't scherm. neem ze mee naar buiten! Worden ze blij van.

Strijd mee tegen vierkante ogen

Pearle Opticiens gaat de strijd aan tegen vierkante ogen bij kinderen. Steeds vaker verschijnt in het nieuws dat kinderen te maken krijgen met bijziendheid. Dit komt door het vele beeldschermgebruik en het gebrek aan buitenzijn.


Het advies van diverse onderzoekers is dan ook om kinderen tenminste twee uur per dag buiten te laten spelen. Kinderen die veel buiten zijn worden namelijk minder snel bijziend dan leeftijdsgenootjes die dat niet doen. Om hier aandacht aan te schenken brengt Pearle tijdens de eerste dag van de Kinderboekenweek het kinderboek ‘Buiten de Pixels’ uit. Een boek dat je laat ontdekken dat buiten oneindig veel te zien en te beleven is. Het kinderboek is gratis op te halen in alle Pearle winkels.


Het boek is geschreven door kinderboekenschrijver Marco Kunst en geïllustreerd door Anne Roos Kleiss en is vanaf vandaag gratis op te halen bij alle Pearle winkels in Nederland. Op 3 oktober kwam het boek tot leven in het Amsterdamse Bos. Honderd kinderen van diverse basisscholen konden door het levensgrote verhaal lopen. Zie hieronder een sfeerimpressie van het evenement.

jongen naar buiten

Haal het kinderboek op in de winkel

Vanaf 3 oktober kan het speciale kinderboek gratis opgehaald worden in een van de Pearle winkels. Het grote boek in het Amsterdamse Bos is alleen op 3 oktober te bezoeken.

kinderboek buiten de pixel bij pearle

Bekijk de aftermovie

Hoe voorkom je vierkante ogen bij jouw kind

In dit blog vertellen we je alles over de symptomen van slechtziendheid bij kinderen. Ook kun je onze gratis quiz doen om erachter te komen of jouw kind een oogmeting nodig heeft. Laat checken of jouw kind wel of niet vierkante ogen heeft.

Hoe voorkom je vierkante ogen bij jouw kind

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png