Strijd mee tegen vierkante ogen

Pearle Opticiens gaat de strijd aan tegen vierkante ogen bij kinderen. Steeds vaker verschijnt in het nieuws dat kinderen te maken krijgen met bijziendheid. Dit komt door het vele beeldschermgebruik en het gebrek aan buitenzijn.

Het advies van diverse onderzoekers is dan ook om kinderen tenminste twee uur per dag buiten te laten spelen. Kinderen die veel buiten zijn worden namelijk minder snel bijziend dan leeftijdsgenootjes die dat niet doen. Om hier aandacht aan te schenken bracht Pearle tijdens de eerste dag van de Kinderboekenweek 2018 het kinderboek ‘Buiten de Pixels’ uit. Een boek dat je laat ontdekken dat buiten oneindig veel te zien en te beleven is.

Het boek is geschreven door kinderboekenschrijver Marco Kunst en geïllustreerd door Anne Roos Kleiss. Op 3 oktober 2018 kwam het boek tot leven in het Amsterdamse Bos. Honderd kinderen van diverse basisscholen konden door het levensgrote verhaal lopen. Zie hieronder een sfeerimpressie van het evenement.

Bekijk de aftermovie

Hoe voorkom je vierkante ogen bij jouw kind

In ons blog vertellen we je alles over de symptomen van slechtziendheid bij kinderen. Ook kun je onze gratis online oogtest doen om erachter te komen of jouw kind nog gezonde ogen heeft. 

Online oogtest kinderen 

Oogmeting kinderen

Verantwoord schermgebruik voor kinderen

Wist je dat kids gemiddeld 5 uur per dag naar een scherm kijken en dit oogklachten tot gevolg kan hebben? In de video hieronder geven we je graag wat tips voor verantwoord schermgebruik!