Vind een winkel

Ouderdomsverziendheid = dichtbij niet goed zien

Als je verziend bent, zie je de dingen van dichtbij niet goed scherp. Bijvoorbeeld de kleine letters van een bijsluiter of de krant. Die houd je steeds verder van je af om toch nog iets te kunnen lezen.


Kinderen zijn in staat de ooglens enorm boller te laten worden waardoor je dichtbij scherp kan zien. Dit wordt accomoderen genoemd. Het vermogen om te accomoderen neemt naarmate je ouder wordt af. De lens wordt minder flexibel en kan niet meer zo sterk worden gekromd. Hierdoor kan je dichtbij minder scherp zien. Oplossing is is een bril met plusglazen, bijvoorbeeld een computerbril, multifocale bril of een leesbril.

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/oogmeting/om-oude-dame.png
org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/oogmeting/om-verziend-blok.png org-nl_pearle:/Content Items/2017/07/om-verziend-blok-mob.png

Onze opticiens helpen u graag

Onze gediplomeerde opticiens en contactlensspecialisten helpen u graag de juiste ‘plus’ bril of lenzen te vinden. Kom gewoon langs in een van onze winkels of maak alvast een afspraak online.

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png

Beste opticien van Nederland


org-nl_pearle:/Content Items/2017/10/mbl-bwk.pngorg-nl_pearle:/Content Items/2018/09/201809-mbl-bwa.png