Maak een afspraak 3
Vind een winkel
Maak een afspraak 3

Zonnebril met gekleurde glazen

Op zoek naar een zonnebril? Leuk! Misschien heb je al een model gevonden of een merk dat je graag wil dragen. Dan ben je nu toe aan de volgende stap: het kiezen van de kleur van jouw brillenglazen.

De kleur van je zonnebrilglas bepaalt niet alleen je uitstraling maar gekleurde glazen filteren ook op verschillende manieren het licht. Draag je de zonnebril voornamelijk tijdens het autorijden? Dan zijn grijze of bruine glazen bijvoorbeeld goede keuzes!

Hieronder leggen we de verschillen tussen de glaskleuren uit.

org-nl_pearle:/Content Items/2018/09/content/gekleurdeglazen-2.png

Modieus gekleurde glazen

Blauwe glazen

Blauwe glazen

Een zonnebril met blauw glas filtert scherp licht en verlaagt het contrast. Als je gevoelig bent voor licht (vaak mensen met blauwe ogen!), is een zonnebril met blauwe glazen een aanrader. Blauwe glazen zijn ook zeer geschikt wanneer je op het strand bent, tennist of skiet.

Gele of oranje glazen

Gele of oranje glazen

Geel glas is geschikt voor de hele dag: ’s ochtends, ‘s middags en ’s avonds bij schemering. De glazen filteren namelijk blauw licht waardoor je meer scherpte en contrast ziet. Ook tijdens het skiën of wanneer je buiten op een laptop of computer werkt, zijn gele glazen prettig.

Rode of roze glazen

Rode of roze glazen

Rood of roze glas vermindert vooral lichtschittering. Roze glazen in een zonnebril maken het zicht veel helderder en verhogen dus de zichtbaarheid en het contrast. Daarom zijn deze brillen ook aan te raden als je op een bewolkte dag op de skipiste staat. Daarnaast staat een roze zonnebril natuurlijk geweldig op een festival!

Functioneel gekleurde glazen

Groene glazen

Groene glazen

Met groene brilglazen wordt lichtschittering geremd en zijn schaduwen minder donker. Groene glazen zijn daardoor vooral prettig wanneer je veel buiten bent. Bijvoorbeeld tijdens het wandelen, klimmen, joggen of vissen. Je ziet de kleuren om je heen zoals ze horen te zijn: ze zijn kleurneutraal en voorkomen vermoeide ogen.

Bruine glazen

Bruine glazen

Als je een bril met bruine glazen draagt, merk je een verhoogd contrast. Bruine glazen blokkeren blauw licht, waardoor het verschil tussen een object en een groene achtergrond wordt vergroot. Een zonnebril met bruine glazen is ideaal voor tijdens het golven, voetballen, wandelen of klimmen. En ook tijdens het autorijden!

Grijze glazen

Grijze glazen

Grijze zonnebrilglazen verminderen verblindende lichtschitteringen en zorgen voor een natuurlijke perceptie van de kleuren om je heen. Een zonnebril met grijze glazen is dus goed voor tijdens het autorijden (overdag), fietsen of golven.

Meer weten? Lees hier meer over gekleurde glazen voor je zonnebril. Overigens zegt de kleur van het zonnebrilglas niets over de sterkte waarin het UV-stralingen tegenhoudt. Benieuwd waar je dan wel op moet letten? Lees hier meer over filter categorieën en UV-bescherming.

Onze opticiens helpen u graag

Kom langs in een van onze winkels of maak alvast een afspraak.

Bekijk de collectie

Zonnebrillen bij Pearle

We hebben een uitgebreid en betaalbaar assortiment zonnebrillen. Bijna elke zonnebril én gewone bril kunnen we voor je op sterkte maken – je hebt dus heel veel keuze! Je kiest altijd uit de laatste zonnebrillentrends. Natuurlijk adviseren onze opticiens je hier graag bij.

Benieuwd naar het effect van een zonnebril op sterkte?

zonder roadview
met roadview

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png