Wat is een goede zonnebril?

Een goede zonnebril die je ogen beschermt tegen de zon, moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de zonnebril 100% UV-bescherming bieden, een CE-markering van minimaal categorie 3 hebben, afgesteld zijn op jouw gezicht en bij de vorm van je gezicht passen. Hieronder lichten we alle eisen uitgebreid toe. Een goede zonnebril:

Waarom is een zonnebril zo belangrijk?

Iedereen weet dat de zon schadelijk is voor je huid. Daarom smeren we ons in met zonnebrand als de zon tevoorschijn komt. Helaas weten veel minder mensen dat de zon ook schadelijk kan zijn voor je ogen. Op lange termijn vergroot zonlicht namelijk de kans op oogaandoeningen, zoals staar en maculadegeneratie. Schade aan je ogen door zonlicht merk je dus niet meteen, maar het kan op latere leeftijd wel het verschil maken tussen goed blijven zien en slechtziend worden. Een goede zonnebril is dus net zo belangrijk als zonnebrand. Bij Pearle heb je keuze uit goede zonnebrillen voor dames, heren en kinderen. Zo weet je zeker dat jouw ogen goed beschermd zijn tegen de zon. 

Persoonlijk advies

Op deze pagina heb je kunnen lezen wat een goede zonnebril is. Wil je toch nog graag persoonlijke advies? Geen probleem! Voor persoonlijk en uitgebreid advies ben je altijd welkom bij de Pearle. We kunnen adviseren welk zonnemontuur het beste bij jouw gezicht past, welke filtering nodig is en welke zonnebrillen in de mode zijn. Ook zorgen we ervoor dat de bril juist afgesteld wordt, zodat hij niet afzakt en zodat er geen schadelijk licht langs het montuur in je ogen terecht komt.

Vind een winkel Maak een afspraak