Hoeveel zorgvergoeding krijg ik?

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt met een vergoeding voor een bril of lenzen, dan heb je jaarlijks, of één keer per twee of drie jaar recht op een tegemoetkoming. Onder de brilvergoeding vallen ook de kosten van de computerbril en zonnebril op sterkte. Hoeveel vergoeding je precies ontvangt, is afhankelijk van jouw zorgverzekeraar en -pakket.

Direct declareren bij je zorgverzekeraar

Wist je dat wanneer je online een bril op sterkte koopt via onze webshop, dezelfde services en garanties van kracht zijn als wanneer je een bril in onze winkels koopt? Zo kun je gebruik maken van onze niet-goed-geld-terug garantie en onze gratis levenslange service, waarbij we jouw nieuwe bril gratis afstellen zodat 'ie als gegoten zit.

Heb je nog recht op zorgvergoeding? Bij de meeste zorgverzekeraars kun je je aankoopbon zelf indienen wanneer je recht hebt op zorgvergoeding voor contactlenzen of een (zonne)bril op sterkte. Sommige zorgverzekeraars accepteren het niet als je zelf je declaratie indient. In dat geval kun je alleen een aankoop doen in één van onze winkels en dan verzorgen wij je declaratie. Dit is het geval bij VGZ, Univé en IZZ (complete bril of complete vergoeding maandlenzen), UMC, Menzis Garant en Den-Haag, Anderzorg en Ditzo.