Maak een afspraak 3
Vind een winkel
Maak een afspraak 3

Gebruiksadvies contactlenzen

Lenzen dragen is comfortabel en zijn gemakkelijk in het gebruik. Geef ze wel wat zorg en aandacht; dan kunt u ze altijd veilig en onbezorgd dragen. Op deze pagina kunt u alles vinden over het gebruik van contactlenzen: Uw contactlenzen indoen, uitdoen en schoonmaken en bewaren.

Komt u er niet uit?

U kunt altijd een afspraak maken met een contactlensspecialist voor een contactlensinstructie. Of loop binnen bij uw Pearle winkel in de buurt.

Lenzen gebruiken

Uw contactlenzen indoen

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/cl-indoen-1-150x150.png

Leg eerst alles wat u nodig heeft klaar: een spiegel, contactlenzenvloeistof, een schoon lenzendoosje en natuurlijk de lenzen zelf.1. Was uw handen

Was altijd uw handen en nagels voordat u uw lenzen indoet. Een goede hygiëne is heel belangrijk als u contactlenzen draagt. Let erop dat er geen zeepresten achterblijven (dat prikt). Droog uw handen af met een tissue of een schone handdoek.

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/cl-indoen-2-150x150.png

2. Leg de contactlens op het topje van uw wijsvinger

Leg het lenzendoosje of de verpakking plat voor u neer, dan kunnen de lenzen er straks niet uitvallen. Maak het lenzendoosje of de verpakking open en pak met het topje van uw vinger voorzichtig de eerste lens. Probeer uw nagels niet te gebruiken. Leg de contactlens op de top van uw wijsvinger.


Controleer de lens

Controleer de vorm van de lens; hij moet eruit zien als een ‘kommetje’. Is de onderkant een beetje gedeukt of wijst de rand naar buiten? Dan ligt de lens waarschijnlijk binnenstebuiten. Leg hem met wat lenzenvloeistof in de palm van uw hand en keer hem voorzichtig om.

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/cl-indoen-3-150x150.png

3. Doe uw ogen wijd open en trek uw oogleden uit elkaar

Trek eerst uw onderste ooglid iets omlaag. Doe dit met de middelvinger van de hand waarmee u de contactlens in uw oog gaat zetten. Dat is dus de hand waarvan op de wijsvinger de contactlens ligt. Met de wijsvinger van de andere hand houdt u het bovenste ooglid omhoog. Zo knippert u niet met uw ogen terwijl u de lens indoet.

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/cl-indoen-4-150x150.png

4. Doe de contactlens in

Breng uw wijsvinger met de contactlens langzaam naar uw oog. Blijf met het andere oog goed vooruit kijken in de spiegel. Knipper niet totdat de contactlens op het oog ligt.

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/cl-indoen-5-150x150.png

5. Doe uw ogen langzaam dicht

Als de contactlens goed op uw oog ligt, doe dan langzaam uw ogen dicht en knipper voorzichtig een paar keer. Zit hij goed? Dan kunt u de andere lens indoen. Blijft de lens irriteren of niet zitten? Maak hem dan even schoon en herhaal bovenstaande stappen. Het is belangrijk dat het lenzendoosje goed schoon blijft. Spoel hem, als u uw lenzen heeft ingedaan, elke dag even om met kraanwater en droog hem af met een tissue.

Uw contactlenzen uitdoen

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/cl-uitdoen-1-150x150.png

1. Doe uw ogen wijd open en houd het onderste ooglid omlaag

Kijk omhoog en trek het onderste ooglid omlaag. Doe dit met de middelvinger van de hand waarmee u de contactlens wilt uitnemen. Zet de wijsvinger van deze hand op de onderste rand van de contactlens en trek deze iets opzij en omlaag naar het oogwit.

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/cl-uitdoen-2-150x150.png

2. Pak de contactlens uit uw oog

Klem voorzichtig de contactlens tussen de top van uw duim (1) en wijsvinger (2). Probeer uw nagels niet te gebruiken/uit de buurt te houden. De lens plooit nu een beetje: daardoor kunt u hem vastpakken en van uw oog tillen. Wilt u de lens later weer gebruiken? Volg dan de stappen hieronder: schoonmaken en bewaren.

 

Uw contactlenzen schoonmaken en bewaren

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/cl-onderhoud-1-150x150.png

1. Maak de contactlens schoon

Leg de contactlens op uw schone handpalm en druppel er wat contactlenzenvloeistof op. Wrijf de lens met de wijsvinger van uw andere hand in ongeveer twintig seconden schoon.

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/cl-onderhoud-2-150x150.png

2. Spoel de contactlens af

Spoel nu de contactlens voorzichtig af (nog steeds in uw handpalm) met wat contactlensvloeistof. Pas op dat de lens niet uit uw hand spoelt.

org-nl_pearle:/Content Items/2016/content-images/cl-onderhoud-3-150x150.png

3. Doe de contactlens in het lenzendoosje

Wilt u de lens later weer gebruiken? Houd dan een schoon lenzendoosje bij de hand. Leg de lens in het bakje en vul dat tot halverwege met contactlensvloeistof. Maak het bakje dicht voordat u de andere lens uit uw oog haalt. Let op dat u hiervoor het juiste dekseltje gebruikt (L) voor de linker lens en (R) voor de rechter lens. Zo verwisselt u de lenzen niet.

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png