Je lenzendoosje schoonmaken in 6 stappen 

We leggen je graag uit hoe je je lenzendoosje het beste schoon kan maken aan de hand van deze 6 stappen:

1. Doe je lenzen uit het lenzendoosje in. Voordat we het lenzenbakje schoon kunnen maken, is het belangrijk dat je contactlenzen niet in het doosje zitten. Doe daarom de lenzen in, en begin daarna met de lenzen schoonmaken.

2. Gooi de oude lenzenvloeistof uit je lenzendoosje. De oude lenzenvloeistof is waarschijnlijk vies, en dat hebben we niet meer nodig wanneer we het lenzendoosje gaan schoonmaken.

3. Doe nieuwe lenzenvloeistof in het lenzenbakje. Met deze lenzenvloeistof gaan we het bakje schoonmaken.

4. Maak de binnenkant van het lenzendoosje schoon. Dit doe je met je schone vingers. Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan het schoonmaken je handen goed te wassen. Laat de nieuwe lenzenvloeistof in het bakje en wrijf met je schone en droge vingers aan de binnenkant van het bakje.

5. Giet de lenzenvloeistof uit het bakje. Omdat we het lenzendoosje nu hebben schoongemaakt met deze lenzenvloeistof, bevat deze bacteriën en die hebben we ook niet meer nodig.

6. Maak het lenzendoosje droog. Het is belangrijk om dit te doen met een doekje dat geen stofjes achterlaat. Gebruik dus geen handdoek. Een schone tissue is een goede manier om je bakje droog te krijgen.

Nu heb je je lenzendoosje helemaal goed schoongemaakt en kan je je contactlenzen er weer veilig in opbergen. Ben je benieuwd hoe je je contactlenzen kan schoonmaken? Lees onze tips

 

Tips bij het schoonmaken van je lenzendoosje

Wat kun je het beste wel en niet doen wanneer je je lenzendoosje gaat schoonmaken? Hieronder geven we je nog een paar handige tips bij het schoonmaken en bewaren van je lenzen. 

Heb je af en toe nog moeite met het indoen van je contactlenzen? We geven je graag een paar tips hoe je dit het beste kunt doen!