Gratis verzending v.a. €25
Gratis retour
Gratis contactlenscontrole

Silicone hydrogel lenzen

39 Resultaten
Relevant

Wat is silicone hydrogel?

Vroeger werd er vaak water aan contactlenzen toegevoegd om meer zuurstof aan lenzen toe te voegen. Het water verdampt gedurende de dag, waardoor de lenzen droog en oncomfortabel aanvoelen. Dat is niet fijn voor je ogen. Silicone hydrogel bestaat uit siliconen die water afstoten en hydrogel dat water juist absorbeert. Deze ideale combinatie zorgt voor een naadloze wisselwerking van het hoornvlies, het traanvocht en de buitenlucht om zuurstof op te nemen en CO₂ af te voeren. Je lenzen drogen dus niet uit en laten meer zuurstof door, wat een stuk gezonder is voor je ogen.

Wat zijn de voordelen van silicone hydrogel lenzen?

  • Silicone hydrogel is duurzaam materiaal

  • Silicone hydrogel laat veel zuurstof door

  • Silicone hydrogel is veiliger voor je ogen dan andere materialen

  • Silicone hydrogel is zeer comfortabel 

Silicone hydrogel daglenzen, weeklenzen of maandlenzen

Het assortiment van Pearle bestaat uit verschillende soorten silicone hydrogel lenzen, afhankelijk van de draagtijd:

  • Siliconen hydrogel daglenzen: deze lenzen doe je aan het eind van de dag uit en gooi je daarna weg. De volgende dag doe je een nieuw paar lenzen in. Silicone hydrogel daglenzen zijn ideaal als je snel last hebt van geïrriteerde of droge ogen of als je het dragen van een bril en lenzen wilt afwisselen.
  • Siliconen hydrogel weeklenzen: deze lenzen worden ook wel tweewekelijkse lenzen genoemd. De lenzen laten zoveel mogelijk zuurstof door, waardoor de kans op geïrriteerde ogen minimaal is.
  • Siliconen hydrogel maandlenzen: zoals de naam al doet vermoeden, draag je silicone hydrogel maandlenzen gedurende één maand. Het materiaal waar ze van gemaakt zijn, is gezonder voor je ogen, waardoor de lenzen een hoog draagcomfort hebben.

Soorten silicone hydrogel lenzen

Naast de draagtijd heb je bij Pearle ook keuze uit silicone hydrogel lenzen voor verschillende oogafwijkingen:

  • Sferisch: sferische silicone hydrogel lenzen bevatten één sterkte en zijn dus ideaal voor mensen die bijziend of verziend zijn.
  • Multifocaal: zie jij zowel veraf als dichtbij niet scherp? Dan zijn multifocale silicone hydrogel lenzen de ideale match voor jou.
  • Torisch: dit zijn silicone hydrogel lenzen met een cilinder. Ideaal voor mensen met astigmatisme (cilinderafwijking).

Silicone hydrogel lenzen online kopen

Zijn silicone hydrogel lenzen de perfecte match voor jou? Je bestelt je lenzen gemakkelijk en snel online bij Pearle. Bestellingen boven de €25 bezorgen we gratis bij je thuis. Ga je voor het eerst lenzen dragen? Of wil je eerst nog advies wat de beste silicone hydrogel lenzen voor jouw ogen zijn? Maak dan een afspraak bij een Pearle winkel bij jou in de buurt. Daar helpt een van onze contactlensspecialisten je graag verder .