Gemak, draagtijd en comfort

De opticiens van Pearle hebben elk type contactlens beoordeeld op Gemak, Draagtijd en Comfort. Binnen elke categorie kan een contactlens maximaal 3 sterren scoren.

Materiaal zachte lenzen

Tegenwoordig hebben zachte lenzen een hoge zuurstofdoorlatendheid. Dat is erg fijn voor je ogen, want hierdoor blijven ze gehydrateerd en drogen ze niet uit. Bij Pearle vind je zachte lenzen van hydrogel en zachte contactlenzen van silicone hydrogel

Gemak zachte lenzen

Zachte daglenzen krijgen 3 sterren in de categorie Gemak, omdat je deze lenzen niet hoeft te onderhouden: je gebruikt dagelijks een nieuw setje. Onze zachte maandlenzen krijgen 1 ster in de categorie Gemak. Nog steeds heel gebruiksvriendelijk, maar je draagt ze een maand lang elke dag. Dat betekent: goed schoonmaken en onderhouden.

Comfort en draagtijd zachte lenzen

Al onze zachte lenzen krijgen 1 tot 3 sterren in de categorieën Comfort en Draagtijd. Hoe meer zuurstof het materiaal doorlaat, hoe meer sterren. Lenzen van silicone hydrogel laten het meeste zuurstof door. Dat betekent dat je deze lenzen heel lang in kunt houden en dat ze dan nog steeds lekker zitten. Silicone hydrogellenzen krijgen dan ook 3 sterren voor Comfort en Draagtijd.

Onze klanten kiezen voor zachte lenzen vanwege het draagcomfort

Maak een afspraak