Vind een winkel

org-nl_pearle:/Content Items/2017/07/eclipsbril-header-dsk.png

Bescherm je ogen goed met een gratis eclipsbril van Pearle

Op vrijdag 20 maart vindt er een zonsverduistering plaats. In Nederland kunnen we deze bij helder weer tussen 09.30 en 11.48 ook gedeeltelijk zien. Het onbeschermd kijken naar een zonsverduistering kan echter ernstige schade aan je ogen veroorzaken. Pearle Opticiens geeft daarom vanaf maandag 9 maart 200.000 eclipsbrillen door heel Nederland weg. Wil jij ook je ogen goed beschermen als je naar de zonsverduistering gaat kijken? Haal dan een eclipsbril bij een Pearle Opticiens bij jou in de buurt!

Waarom is het belangrijk om je ogen te beschermen tijdens de zonsverduistering?

Tjeerd de Faber, oogarts in Het Oogziekenhuis Rotterdam, ondersteunt de landelijke actie van Pearle van harte: “Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het dragen van een eclipsbril tijdens het kijken naar de zonsverduistering belangrijk. Kijk je onbeschermd naar de zonsverduistering dan kan de straling uit de zon je ogen ernstig beschadigen. Op langere termijn loop je hierdoor meer kans op allerlei oogaandoeningen.”


“Kinderogen zijn zeer gevoelig voor zonlicht: de ogen zijn nog niet volledig ontwikkeld en bevatten minder pigmenten. Zet kinderen daarom niet alleen tijdens het kijken naar de zonsverduistering een eclipsbril op, maar bescherm de kinderogen al zo jong mogelijk met een zonnebril.”

Bewustwording en bescherming

Pearle Opticiens staat voor deskundige en betaalbare oogzorg. Het voorkomen van oogproblemen sluit daar natuurlijk goed bij aan. Het is belangrijk dat zowel kinderen als volwassenen zich bewust zijn van de gevaren van het onbeschermd kijken naar de zonsverduistering en een eclipsbril opzetten tijdens de zonsverduistering. De gratis eclipsbrillen zijn vanaf maandag 9 maart af te halen bij een Pearle Opticiens bij jou in de buurt (zolang de voorraad strekt).


Om iedereen in Nederland even veel kans op een eclipsbril te geven, kunnen we echter helaas slechts één eclipsbril per persoon in de winkel weggeven. De eclipsbrillen kunnen dan ook niet in één keer in een groot aantal opgehaald of verstuurd worden. Kinderen van de basisschoolleeftijd mogen de eclipsbril met hun ouders / verzorgers ophalen en het is helaas niet de bedoeling om met een hele klas langs te komen. Meer informatie staat in de actievoorwaarden onderaan deze pagina.


Om kinderen op de bassischolen iets te leren over de zonsverduistering en het belang van het goed beschermen van je ogen als je naar de zonsverduistering gaat kijken, is een lesbrief over de zonsverduistering ontwikkeld.

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png