Tips om een gescheurde lens te voorkomen

Een lens die gescheurd is, is natuurlijk niet fijn. En al helemaal niet wanneer je hoopte nog lang door te kunnen met je huidige contactlenzen. Gelukkig zijn er verschillende dingen die jij kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw contactlenzen niet scheuren en kapot gaan.

Hoe komt er een scheur in je lens?

Een scheur in je lens ontstaat door droge contactlenzen. Droge contactlenzen kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan je contactlens droog worden door het te lang kijken naar een computerscherm, maar ook door bijvoorbeeld airconditioning. Loop of fiets je vaak buiten in de wind? Ook daardoor kunnen je contactlenzen droger worden. Wanneer je vaak last hebt van droge ogen kan dit ook droge lenzen veroorzaken. Hierdoor kunnen je lenzen ook weer sneller scheuren. Oogdruppels zijn een goede manier om droge ogen tegen te gaan.

Kun je je ogen beschadigen met lenzen?

Het dragen van contactlenzen kan je ogen niet beschadigen, mits je goed voor je contactlenzen zorgt. Wanneer je je lenzen niet goed schoonmaakt kan dit voor irritaties zorgen en dit kan je hoornvlies beschadigen. Zorg er daarom voor dat je je contactlenzen elke dag goed schoonmaakt nadat je ze hebt gedragen. Hierbij is het ook belangrijk om je lenzendoosje schoon te maken, zodat je je schone contactlens niet in een vies doosje teruglegt. Ook wanneer je een gescheurde lens draagt, kan je hoornvlies beschadigd raken. Om je ogen zo goed mogelijk te beschermen is het belangrijk om zowel je contactlenzen als je lenzendoosje goed te verzorgen.

Draag je sinds kort contactlenzen en ben je benieuwd hoe je je lenzen in doet? We geven je graag wat tips! Wil je liever geholpen worden door een van onze opticiens in de winkel? Of heb je andere vragen? Kom eens bij ons langs, dan helpen we je graag. Vind een winkel bij jou in de buurt en maak een afspraak.