Weeklenzen

3 Resultaten
Relevant

Wat zijn weeklenzen?

Weeklenzen worden ook wel tweewekelijkse lenzen genoemd. Dit zijn zachte contactlenzen die je per week of per twee weken vervangt. Hoe vaak je weeklenzen vervangt, hangt af van hoe je de lenzen draagt. Het is namelijk in sommige gevallen mogelijk om weeklenzen een week lang dag en nacht in te houden. Je hoeft deze lenzen dus niet elke dag opnieuw in en uit te doen. Draag je weeklenzen onafgebroken, dan is de maximale draagtijd een week. Draag jij weeklenzen alleen overdag? Dan vervang je deze lenzen per twee weken. Wees je ervan bewust dat niet iedereen weeklenzen ‘s nachts in kan houden. Overleg altijd met jouw opticien of contactlensspecialist of jouw ogen geschikt zijn om weeklenzen een volle week te dragen.

De voordelen van weeklenzen

De prijs van weeklenzen ligt meestal tussen die van daglenzen en maandlenzen in, maar dat hangt natuurlijk ook af of je weeklenzen één of twee weken gebruikt. En omdat je weeklenzen sneller vervangt dan maandlenzen komt er minder vuil of aanslag op en heb je sneller een vers setje. Heb je na overleg met je opticien besloten dat je weeklenzen continue kan dragen voor een week zonder ze uit te doen? Dan hoef je dus niet langer iedere dag nieuwe lenzen in en uit te doen. Maar in de meeste gevallen zal de contactlensspecialist je toch adviseren deze lenzen ’s nachts uit te doen.

Verschillende soorten weeklenzen

Bij Pearle hebben we een breed aanbod weeklenzen beschikbaar voor verschillende oogafwijkingen. 

  • Sferische weeklenzen. Deze lenzen hebben één sterkte over het gehele oppervlakte van de lens en corrigeren bijziendheid of verziendheid.

  • Torische weeklenzen. Torische lenzen worden ook wel lenzen met een cilinder genoemd. Deze lenzen zijn geschikt voor mensen met astigmatisme.

  • Multifocale weeklenzen. Deze lenzen hebben sterktes voor zowel dichtbij als veraf.

Weeklenzen of maandlenzen

Waarom zou je kiezen voor weeklenzen of maandlenzen? Dit hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Weeklenzen kun je een week lang dag en nacht dragen zonder ze in en uit te doen. Controleer wel altijd met jouw opticien of contactlensspecialist of jouw ogen hiervoor geschikt zijn. Meestal zal de specialist dus adviseren de lenzen ’s nachts uit te doen. En natuurlijk moet je de lenzen, net als bij maandlenzen elke avond grondig reinigen. Maandlenzen zijn in de regel dus wat goedkoper omdat ze langer meegaan.

Bestel je weeklenzen online

Weeklenzen koop je gemakkelijk én snel online bij Pearle. Bestel jij jouw lenzen op werkdagen vóór 22:00 uur, dan worden de lenzen dezelfde dag nog verzonden. Bovendien bezorgen we de lenzen gratis bij je thuis bij een minimaal bestelbedrag van €25!