Vind een winkel

Meest gestelde vragen

Bij Pearle Opticiens willen we je je ogen zo Happy mogelijk houden. Daarom vind je op onze website veel informatie en inspiratie over oogzorg en kijkoplossingen.

Om je nog een handje verder te helpen, hebben we de meest gestelde vragen op een rij gezet en onze gediplomeerde opticiens hebben hierop antwoorden geformuleerd. Navigeer eenvoudig tussen de verschillende onderwerpen.

Meest gestelde vragen

Bril

Welke bril het best bij je gezicht past, hangt af van jouw gezichtsvorm. Bij een rond gezicht staan hoekige monturen mooi omdat je gezicht langer en smaller lijkt. En bij een langwerpig gezicht kun je beter kiezen voor een ronde bril. Wij geven jou een aantal handige tips om je gezichtsvorm te bepalen en de juiste bril erbij te kiezen.

Als je bij ons in de winkel komt om brillen te passen, kun je kiezen uit talloze monturen in verschillende maten. De opticien kijkt daarom graag met je mee om onder andere jouw pupilafstand, de benodigde breedte van de bril en de juiste glashoogte te bepalen. Op basis van deze informatie selecteert hij – samen met jou – de monturen in jouw maat.

Nadat een opticien jouw ogen heeft opgemeten en de benodigde sterkte bepaald, stuurt hij het brilrecept naar de fabrikant. Daar wordt glas van de juiste filters voorzien en met een diamantenkop in sterkte geslepen. De aansturing van dit proces gebeurt via een computer.

Na het slijpen controleert een machine of het geslepen glas aan de specificaties van de opticien voldoet. Zo niet, dan begint het slijpproces opnieuw. In de laatste stap krijgt het glas diverse coatings voor een krasbestendig- en een anti-reflecterend effect. Vervolgens krijgt het glas de vorm van het montuur voor een perfecte fitting. Vervolgens wordt het glas naar de opticien gestuurd zodat hij of zij met de hand de juiste sterkte erin kan slijpen.

Alle monturen van Pearle Opticiens worden gemaakt van hoogwaardig acetaat, metaal, kunststof of natuurlijke materialen zoals steen of hout.

Bij Pearle Opticiens kun je altijd rekenen op kwaliteit. Daarom krijg je op elke bril 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten. Deze garantie geldt ook voor al onze zonnebrillen op sterkte en contactlenzen.

Acetaat is een hypoallergeen materiaal dat is verkregen uit houtpulp en katoenvezels. Dit materiaal is flexibel, sterk en lichtgewicht waardoor acetaat brillen altijd comfortabel aanvoelen. Kunststof brillen zijn ook sterk en licht in gewicht, maar wel minder flexibel dan acetaat.

Ja, onze opticiens kunnen de glazen in het montuur vervangen door nieuwe. Kom langs bij een winkel bij jou in de buurt om naar advies en mogelijkheden te vragen.

De breedte van het montuur speelt een belangrijke rol bij de aanschaf van een nieuwe. Heb je al een bril? Dan kun je deze als uitgangspunt nemen. Meet de breedte met een liniaal om je maat te bepalen.

Heb je nog geen bril? Kom dan langs bij een van onze opticiens. Samen met hen bepaal je de juiste brilmaat.

Bij Pearle Opticiens vinden wij het belangrijk dat jij jouw nieuwe bril veilig kunt bewaren. Daarom ontvang je bij aankoop van een nieuwe bril een bijpassende brillenkoker.

Glazen

Ja, onze opticiens kunnen de glazen in het montuur vervangen door nieuwe. Kom langs bij een winkel bij jou in de buurt om naar advies en mogelijkheden te vragen.

Er is geen verschil tussen varifocaal en multifocaal. Beide termen worden namelijk gebruikt om hetzelfde glas aan te duiden: het gedeelte onderin heeft een sterkte die positiever is dan het bovenste gedeelte. Op die manier kun je zowel van veraf als dichtbij scherp zien.

Met multifocale glazen in een bril heb je een leesgedeelte én een gedeelte om mee in de verte te kijken. Dat betekent altijd scherp zicht: zowel dichtbij als veraf.

Net zoals bij multifocaal, hebben bifocale glazen twee gedeeltes waardoor je zowel veraf als dichtbij scherp ziet. Echter is de overgang tussen de twee lenssterkten vrij abrupt, vergeleken bij multifocaal glas.

Een zonnebril met roadview glazen voorkomt verblinding door een laagstaande zon. De oranjebruine glazen verhogen het contrast, waardoor intens licht en schitteringen worden gefilterd.

Een bril met nightview glazen voorkomt verblinding in het donker en zorgt ervoor dat je beter diepte kunt inschatten. Hierdoor krijgen jouw ogen rust waardoor je ’s nachts comfortabel én veilig rijdt.

Als jouw brilglazen bekrast zijn, probeer de krasjes dan eerst weg te wrijven met babyshampoo en een microvezeldoekje. Lukt het niet op deze manier? Kom dan langs bij een van onze opticiens. Zij geven persoonlijk advies en helpen je graag verder!

Contactlenzen

Was allereerst je handen. Pak met links de lens uit de houder en plaats deze op je rechterwijsvinger. Doe je linkerarm over je hoofd en trek met deze hand het bovenste ooglid van je rechteroog omhoog, zodat je met je rechtermiddelvinger het onderste ooglid van dit oog omlaag trekt. Kijk met beide ogen vooruit (in een spiegel) om vervolgens de lens in je oog te plaatsen. Laat het ooglid los en knipper voorzichtig. Herhaal dit proces ook voor het andere oog.

Heb je zachte lenzen? Was dan allereerst je handen. Doe je linkerarm over je hoofd en trek met deze hand het bovenste ooglid van je rechteroog omhoog. Met je rechtervinger trek je je onderste ooglid omlaag, waarna je de lens tussen de duim en wijsvinger pakt. Herhaal dit proces ook voor het andere oog.

Bij harde lenzen dien je je hoofd naar voren te buigen en je ogen groot te maken. Plaats je linkerhand onder je oog en trek met de rechterwijsvinger je buitenste ooghoek in de richting van je oor. Als je knippert, valt de lens op je hand.

Was altijd je handen voordat je je lenzen aanraakt. Leg vervolgens de lens in je hand en druppel er lenzenvloeistof op. Wrijf de lens in 20 seconden schoon door deze op en neer te bewegen (niet draaien!). Spoel de lens vervolgens goed af met lenzenvloeistof. Plaats deze in het midden van de lenzenhouder en doe er lenzenvloeistof bij. Laat ze vervolgens minimaal 6 uur desinfecteren.

Let op: spoel je lenzenhouder nooit af met kraanwater!

Meer weten? Lees hier verder.

Als je net begint met het dragen van contactlenzen, dan moeten je ogen even wennen. Draag daarom je lenzen op dag één slechts 4 uur. Je kunt dit vervolgens verder opbouwen met 2 uur per dag.

Zijn je ogen gewend en draag je je lenzen dagelijks? Houd dan een maximale draagtijd van 12 uur aan. Als je je lenzen regelmatig afwisselt met een bril, dan is een maximale draagtijd van 8 uur aan te raden.

Eenmaal gewend, kun je maandlenzen 30 dagen dragen. Daarna is de houdbaarheid verstreken en kan het ‘doordragen’ van de lenzen oogirritaties en zelfs blijvende oogschade veroorzaken. Weeklenzen kun je maximaal 14 dagen dragen en daglenzen maximaal 1 dag.

Om te voorkomen dat je een contactlens binnenstebuiten indoet, kun je de lens het beste op je vingertop plaatsen. Heeft de cirkelvormige ronding van de rand een lipje? Dan zit de lens waarschijnlijk binnenstebuiten.

Leg de lens in je handpalm, voeg een aantal druppels lenzenvloeistof toe en draai deze in de juiste positie.

Als je regelmatig last hebt van extreem droge ogen, dan zijn daglenzen zeer geschikt voor jou. Daglenzen zijn namelijk de meest gezonde en hygiënische keuze voor jouw ogen. Ze laten veel zuurstof door waardoor ze zeer geschikt zijn voor mensen met gevoelige en droge ogen.

Meer weten over daglenzen? Lees hier verder.

Het is beter om niet te zwemmen met lenzen in. Met lenzen in vergroot je de kans op geïrriteerde ogen of zelfs een oogontsteking.

Waarom het beter is om geen lenzen te dragen tijdens het zwemmen én wat je dan wel kunt doen?
Dat lees je hier.

Nee, het heeft geen zin om een bril óver je lenzen heen te dragen. Dan zie je zelfs slechter. Het zit zo: lenzen corrigeren de afwijking van jouw ogen al. Zet je vervolgens een bril op, dan klopt de correctie niet meer voor jouw oogafwijking.

Een zonnebril zonder sterkte kun je natuurlijk wel combineren met lenzen. Zo bescherm je je ogen optimaal tegen schadelijke Uv-straling.

Wel kun je een bril en contactlenzen prima afwisselen. Handig, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent.

Het is belangrijk dat je contactlenzen altijd perfect bij jouw ogen passen. Daarom adviseren wij om elk half jaar je ogen te laten controleren door onze contactlensspecialist. Deze is gratis als je klant bent bij Pearle.

Meer weten over onze contactlens controle? Lees hier meer.

Draag je een bril? Dan adviseren wij om eens per jaar jouw ogen langs te brengen bij een opticien. Indien er in de tussentijd geen klachten zijn, natuurlijk.

Draag je lenzen? Dan raden wij aan om elk half jaar je ogen te laten controleren door onze contactlensspecialist.

Contactlenzen zijn voor vrijwel iedereen en in elke situatie geschikt. Onze contactlenzen zijn namelijk vervaardigd van hoogwaardige materialen.

Maar er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld als je zware allergieën hebt, werkt in een omgeving met veel stof en chemicaliën of gaat zwemmen.

Benieuwd welke lenzen het beste bij je passen? Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde Pearle Opticiens.

Contactlens laten vallen? Dat is vervelend. Zodra je deze gevonden hebt, is het van groot belang om de lens goed schoon te maken met lenzenvloeistof. Goede hygiëne is namelijk van groot belang voor de gezondheid van jouw ogen!

Weten hoe je je contactlenzen het beste schoonmaakt? Lees onze handige tips.

Lens kwijtgeraakt in je oog, wat nu? Geen paniek: de lens kan namelijk niet achter je oog ‘verdwijnen’. Wel kan deze onder het boven- of onderooglid terechtkomen, waar het wordt tegengehouden door het bindvlies. Bindvlies ligt over het oogwit en buigt om bij de binnenzijde van de oogleden.

Je vindt je lens terug door naar een andere kant uit te kijken. Je oog draait waarna je met een vinger de lens terugduwt op zijn plek. Duw niet te hard, want dan zuigt de contactlens zich vast aan het bindvlies.

Je draagt al harde lenzen van Pearle Opticiens vanaf € 18,25 per maand. Harde lenzen gaan langer mee dan zachte lenzen.

De zachte lenzen van Pearle Opticiens bestaan uit maandlenzen, weeklenzen en daglenzen. Je hebt al zachte lenzen vanaf €5,50 per maand.

Allereerst: raak niet in paniek. Neem een ontspannen houding aan en volg deze stappen:

Zachte lenzen

Was je handen. Doe je linkerarm over je hoofd en trek met de linkerhand het bovenste ooglid van je rechteroog omhoog. Met je rechtermiddelvinger trek je je onderste ooglid omlaag. Pak tussen de duim en wijsvinger van je rechterhand de lens uit je oog.

Harde lenzen

Was je handen. Buig je hoofd naar voren en maak je ogen groot. Plaats je linkerhand onder je oog en trek met de rechterwijsvinger je buitenste ooghoek in de richting van je oor. Als je knippert, valt de lens op je hand.

Lukt het niet? Vraag dan gerust hulp aan een vriend of familielid met ervaring. Of breng een bezoek aan een van onze opticiens voor praktische tips.

Je draagt al nachtlenzen van Pearle Opticiens vanaf € 32,38 per maand.

Zonnebrillen

Ja, je kunt een zonnebril kopen die perfect is afgestemd op jouw ogen. Zo zie je ook scherp wanneer de zon schijnt! Je koopt al een zonnebril op sterkte voor € 60,-.

Ja, bij Pearle Opticiens kun je ook terecht voor een zonnebril zonder sterkte. Bekijk onze ruime zonnebrillencollectie online, met merken als Ray-Ban, Polaroid en Michael Kors.

Bij Pearle Opticiens kies je uit verschillende kleuren zonnebrillenglazen. Van blauwe en groene glazen tot trendy geel. Kies jouw favoriete kleur voor een stijlvolle uitstraling!

Wist je trouwens ook dat de kleur van het glas functioneel is? Je leest er alles over in dit blog.

Ja, bij Pearle Opticiens kun je ook terecht voor een overzetzonnebril van het merk Polaroid.

Oogmeting

Zie je wazig, gaat het lezen steeds moeizamer of heb je regelmatig hoofdpijn? Dan is het raadzaam om een afspraak te maken met een opticien voor een oogmeting. Hij controleert of je een oogafwijking hebt en checkt de gezondheid van jouw ogen.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Voordat jouw ogen worden opgemeten, bespreekt de opticien jouw wensen en klachten. Vervolgens doet hij een meting met een autorefractor en controleert hij de oogdruk om de gezondheid van jouw ogen te bepalen.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Hoe lang een oogmeting duurt, verschilt per persoon. Bij jonge en gezonde mensen duurt een oogmeting gemiddeld een kwartier.

Heb je een te hoge bloeddruk, diabetes, glaucoom of een andere ziekte? Dan kan de oogmeting meer tijd in beslag nemen. De opticien verwijst je – indien nodig – door naar de optometrist of oogarts.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Een oogmeting voor een bril is altijd gratis bij aankoop van een (zonne)bril op sterkte. Wens je enkel een brilrecept te ontvangen? Dan betaal je eenmalig €30.

De oogmeting voor lenzen kost eenmalig €35. Daar krijg je gratis testlenzen en lenzenvloeistof bij.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Ja, er bestaat een oogmeting voor baby’s en kinderen. De oogmeting voor baby’s en kinderen wordt altijd uitgevoerd door een oogarts. Daarvoor is een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen terecht bij onze optometristen. De ogen van kinderen ouder die ouder dan 12 jaar zijn, kunnen door onze opticiens gemeten worden.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Een goede oogmeting bestaat uit verschillen stappen, waarbij de opticien jouw ogen uitvoering controleert:

  • Voordat jouw ogen worden opgemeten, bespreekt de opticien jouw wensen en klachten.
  • Vervolgens doet hij een meting met een autorefractor.
  • Hij controleert tevens de oogdruk om de gezondheid van jouw ogen te bepalen.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Wij raden het aan om je lenzen enkele uren voor de oogmeting uit te doen. Bij zachte lenzen dien je minimaal een uur van tevoren je lenzen uit te doen. Bij harde lenzen is het raadzaam om ze de avond ervoor al in te wisselen voor een bril.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Je kunt altijd zonder afspraak bij een Pearle Opticiens binnenlopen voor een oogmeting. Houd er wel rekening mee dat je even moet wachten voor je aan de beurt bent.

Geen zin om te wachten? Maak dan een afspraak bij een Pearle Opticiens in jouw buurt.

Webshop

Bij Pearle Opticiens reserveer je je favoriete montuur online. Dan wordt deze voor jou klaargelegd in de dichtstbijzijnde Pearle Opticiens zodat je daar je bril kunt passen. Is de keuze definitief? Dan voorziet de opticien het montuur van de juiste glazen op sterkte.

Onze zonnebrillen en contactlenzen bestel je eenvoudig online in onze webshop.

Nadat je het montuur hebt gekozen en de sterkte en/of cilinderafwijking zijn bepaald, duurt het ongeveer tien werkdagen voor je jouw bril op kunt halen in de winkel.

Er zijn geen verzendkosten verbonden aan het online bestellen bij Pearle Opticiens.

Het is wel mogelijk om met een brilrecept van een ander opticienketen een bril bij Pearle Opticiens te bestellen. Een brilrecept kost in dat geval € 30,-.

Brilvergoeding/zorgvergoeding bril

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan heb je jaarlijks of eens per twee à drie jaar recht op een vergoeding. Daaronder vallen ook de computerbril en zonnebril op sterkte. De hoogte van de vergoeding hangt af van jouw zorgverzekeraar.

Benieuwd hoeveel vergoeding jij ontvangt? Bereken jouw zorgvergoeding hier!

Bij Pearle Opticiens wordt jouw vergoeding direct bij vrijwel alle verzekeraars gedeclareerd. Het bedrag trekken we bij de kassa van jouw aankoop af.

Meer weten over zorgvergoedingen? Lees hier meer.

Kosten

De kosten van de oogmeting hangen af van de soort oogmeting. Een ogentest voor een bril is gratis bij aankoop van een bril. Als je alleen een brilrecept wenst te ontvangen, kost de meting €30.

De oogmeting voor lenzen kost €35. Daar krijg je gratis testlenzen en lenzenvloeistof bij.

Wil je meer weten over onze oogmeting? Lees dan hier verder.

De oogmeting voor lenzen kost de eerste keer €35. Na de oogmeting krijg je gratis testlenzen en lenzenvloeistof mee naar huis om het uit te proberen. De halfjaarlijkse controles zijn gratis als je klant bent bij Pearle.

Wil je meer weten over de oogmeting voor lenzen? Lees dan hier verder.

De kosten van een bril hangen af van je persoonlijke voorkeur en van de oogafwijking. De prijs van een montuur kun je zo duur maken als je zelf wil: de prijs ervan varieert tussen de €10 en €200.

Wil je onze brilmonturen bekijken? Klik dan hier. Wil je onze huidige aanbiedingen bekijken? Klik dan hier.

De kosten van brillenglazen hangen af van de oogafwijking en de gewenste glasopties. Zo zijn multifocale glazen duurder dan enkelvoudige glazen vanwege de arbeidsintensiviteit.

De glaspakketprijzen variëren van €90 voor een enkelvoudige bril tot maximaal €550 voor een multifocale bril. De glasopties kosten tussen de €20 en €90.

Wil je meer weten over de glasprijzen? Kijk dan hier verder.

De prijs van contactlenzen varieert per soort. Zo kunt u al lenzen dragen voor slechts €5,50 per maand. Naast deze budget lenzen zijn er ook contactlenzen met een hoger draagcomfort en –kwaliteit. Deze kosten €39,50 per maand.

Wil je meer weten over kosten van lenzen? Kijk dan hier verder.

Bij Pearle kost een nieuwe zonnebril tussen de €29 en €200. De prijs hangt af van jouw smaak.

Bekijk hier onze online assortiment in zonnebrillen.

Een zonnebril op sterkte kost tussen €60 euro en €300. De prijs hangt af van de benodigde sterkte.

Daarnaast is een multifocale zonnebril duurder dan een zonnebril met correctie op één afstand.

Lees meer over de zonnebril op sterkte en de kosten ervan.

Persoonsgegevens

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (hierna: AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). In de AVG zijn regels opgenomen over de bescherming van natuurlijke personen bij de verwerking van persoonsgegevens. De AVG vraagt meer transparantie van bedrijven over hoe zij persoonsgegevens verwerken. Mensen krijgen meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen bij de verwerking van hun gegevens. Hun privacy rechten worden namelijk versterkt en uitgebreid. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Pearle verzamelt onder andere je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, e-mailadres, oogmeetgegevens, betaalgegevens, IP-adres, en gegevens verstrekt door cookies.

Pearle heeft deze gegevens nodig voor het optimaliseren van haar producten en services, en om de dienstverlening te verbeteren en te personaliseren.

Pearle gebruikt de gegevens die zij verzamelt voor de volgende doeleinden:

  • Klantenservice
  • Communicatie en marketing
  • Statistische doeleinden
  • Geautomatiseerde gegevensverwerking

Ja. Om ervoor te zorgen dat deze gegevens wel veilig gebruikt worden, heeft zij een verwerkersovereenkomst met deze partijen. Gegevens worden gedeeld indien dit noodzakelijk is voor de dienstverlening.

Pearle gaat zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. Pearle gebruikt diverse beveiligingsmethoden en -procedures om uw persoonsgegevens te beschermen tegen onbevoegde toegang, onbevoegd gebruik of openbaarmaking.

Pearle bewaart de persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het aanbieden van haar producten en het uitvoeren van haar services.

U kunt altijd het online contactformulier invullen met als onderwerp ‘Inzage Persoonsgegevens’ en aangeven dat u inzage wilt in uw gegevens. Onze klantenservice streeft ernaar uw verzoek binnen 1 maand te verwerken. U kunt uw gegevens inzien in een van onze winkels. Bekijk hoe u uw gegevens kunt meenemen onder het kopje ‘Recht op dataportabiliteit’.

U kunt altijd het online contactformulier invullen met als onderwerp ‘Verwijderen Persoonsgegevens’ en aangeven dat u uw gegevens wilt laten verwijderen. Onze klantenservice streeft ernaar uw verzoek binnen 1 maand te verwerken. Indien u uw gegevens volledig laat verwijderen, kunnen uw historische gegevens niet meer door Pearle etc. geraadpleegd worden.

U kunt altijd het online contactformulier invullen met als onderwerp ‘Overdragen Persoonsgegevens’ en aangeven dat u uw gegevens wilt laten overdragen naar uzelf. Onze klantenservice streeft ernaar uw verzoek binnen 1 maand te verwerken.

Voor vragen over het gebruik van persoonsgegevens kunt u het online contactformulier invullen.

Niet gevonden wat je zocht? Kom gerust langs in de winkel, dan helpen we je verder.

Welke bril het best bij je gezicht past, hangt af van jouw gezichtsvorm. Bij een rond gezicht staan hoekige monturen mooi omdat je gezicht langer en smaller lijkt. En bij een langwerpig gezicht kun je beter kiezen voor een ronde bril. Wij geven jou een aantal handige tips om je gezichtsvorm te bepalen en de juiste bril erbij te kiezen.

Als je bij ons in de winkel komt om brillen te passen, kun je kiezen uit talloze monturen in verschillende maten. De opticien kijkt daarom graag met je mee om onder andere jouw pupilafstand, de benodigde breedte van de bril en de juiste glashoogte te bepalen. Op basis van deze informatie selecteert hij – samen met jou – de monturen in jouw maat.

Nadat een opticien jouw ogen heeft opgemeten en de benodigde sterkte bepaald, stuurt hij het brilrecept naar de fabrikant. Daar wordt glas van de juiste filters voorzien en met een diamantenkop in sterkte geslepen. De aansturing van dit proces gebeurt via een computer.

Na het slijpen controleert een machine of het geslepen glas aan de specificaties van de opticien voldoet. Zo niet, dan begint het slijpproces opnieuw. In de laatste stap krijgt het glas diverse coatings voor een krasbestendig- en een anti-reflecterend effect. Vervolgens krijgt het glas de vorm van het montuur voor een perfecte fitting. Vervolgens wordt het glas naar de opticien gestuurd zodat hij of zij met de hand de juiste sterkte erin kan slijpen.

Alle monturen van Pearle Opticiens worden gemaakt van hoogwaardig acetaat, metaal, kunststof of natuurlijke materialen zoals steen of hout.

Bij Pearle Opticiens kun je altijd rekenen op kwaliteit. Daarom krijg je op elke bril 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten. Deze garantie geldt ook voor al onze zonnebrillen op sterkte en contactlenzen.

Acetaat is een hypoallergeen materiaal dat is verkregen uit houtpulp en katoenvezels. Dit materiaal is flexibel, sterk en lichtgewicht waardoor acetaat brillen altijd comfortabel aanvoelen. Kunststof brillen zijn ook sterk en licht in gewicht, maar wel minder flexibel dan acetaat.

Ja, onze opticiens kunnen de glazen in het montuur vervangen door nieuwe. Kom langs bij een winkel bij jou in de buurt om naar advies en mogelijkheden te vragen.

De breedte van het montuur speelt een belangrijke rol bij de aanschaf van een nieuwe. Heb je al een bril? Dan kun je deze als uitgangspunt nemen. Meet de breedte met een liniaal om je maat te bepalen.

Heb je nog geen bril? Kom dan langs bij een van onze opticiens. Samen met hen bepaal je de juiste brilmaat.

Bij Pearle Opticiens vinden wij het belangrijk dat jij jouw nieuwe bril veilig kunt bewaren. Daarom ontvang je bij aankoop van een nieuwe bril een bijpassende brillenkoker.

Ja, onze opticiens kunnen de glazen in het montuur vervangen door nieuwe. Kom langs bij een winkel bij jou in de buurt om naar advies en mogelijkheden te vragen.

Er is geen verschil tussen varifocaal en multifocaal. Beide termen worden namelijk gebruikt om hetzelfde glas aan te duiden: het gedeelte onderin heeft een sterkte die positiever is dan het bovenste gedeelte. Op die manier kun je zowel van veraf als dichtbij scherp zien.

Met multifocale glazen in een bril heb je een leesgedeelte én een gedeelte om mee in de verte te kijken. Dat betekent altijd scherp zicht: zowel dichtbij als veraf.

Net zoals bij multifocaal, hebben bifocale glazen twee gedeeltes waardoor je zowel veraf als dichtbij scherp ziet. Echter is de overgang tussen de twee lenssterkten vrij abrupt, vergeleken bij multifocaal glas.

Een zonnebril met roadview glazen voorkomt verblinding door een laagstaande zon. De oranjebruine glazen verhogen het contrast, waardoor intens licht en schitteringen worden gefilterd.

Een bril met nightview glazen voorkomt verblinding in het donker en zorgt ervoor dat je beter diepte kunt inschatten. Hierdoor krijgen jouw ogen rust waardoor je ’s nachts comfortabel én veilig rijdt.

Als jouw brilglazen bekrast zijn, probeer de krasjes dan eerst weg te wrijven met babyshampoo en een microvezeldoekje. Lukt het niet op deze manier? Kom dan langs bij een van onze opticiens. Zij geven persoonlijk advies en helpen je graag verder!

Was allereerst je handen. Pak met links de lens uit de houder en plaats deze op je rechterwijsvinger. Doe je linkerarm over je hoofd en trek met deze hand het bovenste ooglid van je rechteroog omhoog, zodat je met je rechtermiddelvinger het onderste ooglid van dit oog omlaag trekt. Kijk met beide ogen vooruit (in een spiegel) om vervolgens de lens in je oog te plaatsen. Laat het ooglid los en knipper voorzichtig. Herhaal dit proces ook voor het andere oog.

Heb je zachte lenzen? Was dan allereerst je handen. Doe je linkerarm over je hoofd en trek met deze hand het bovenste ooglid van je rechteroog omhoog. Met je rechtervinger trek je je onderste ooglid omlaag, waarna je de lens tussen de duim en wijsvinger pakt. Herhaal dit proces ook voor het andere oog.

Bij harde lenzen dien je je hoofd naar voren te buigen en je ogen groot te maken. Plaats je linkerhand onder je oog en trek met de rechterwijsvinger je buitenste ooghoek in de richting van je oor. Als je knippert, valt de lens op je hand.

Was altijd je handen voordat je je lenzen aanraakt. Leg vervolgens de lens in je hand en druppel er lenzenvloeistof op. Wrijf de lens in 20 seconden schoon door deze op en neer te bewegen (niet draaien!). Spoel de lens vervolgens goed af met lenzenvloeistof. Plaats deze in het midden van de lenzenhouder en doe er lenzenvloeistof bij. Laat ze vervolgens minimaal 6 uur desinfecteren.

Let op: spoel je lenzenhouder nooit af met kraanwater!

Meer weten? Lees hier verder.

Als je net begint met het dragen van contactlenzen, dan moeten je ogen even wennen. Draag daarom je lenzen op dag één slechts 4 uur. Je kunt dit vervolgens verder opbouwen met 2 uur per dag.

Zijn je ogen gewend en draag je je lenzen dagelijks? Houd dan een maximale draagtijd van 12 uur aan. Als je je lenzen regelmatig afwisselt met een bril, dan is een maximale draagtijd van 8 uur aan te raden.

Om te voorkomen dat je een contactlens binnenstebuiten indoet, kun je de lens het beste op je vingertop plaatsen. Heeft de cirkelvormige ronding van de rand een lipje? Dan zit de lens waarschijnlijk binnenstebuiten.

Leg de lens in je handpalm, voeg een aantal druppels lenzenvloeistof toe en draai deze in de juiste positie.

Als je regelmatig last hebt van extreem droge ogen, dan zijn daglenzen zeer geschikt voor jou. Daglenzen zijn namelijk de meest gezonde en hygiënische keuze voor jouw ogen. Ze laten veel zuurstof door waardoor ze zeer geschikt zijn voor mensen met gevoelige en droge ogen.

Meer weten over daglenzen? Lees hier verder.

Het is beter om niet te zwemmen met lenzen in. Met lenzen in vergroot je de kans op geïrriteerde ogen of zelfs een oogontsteking.

Waarom het beter is om geen lenzen te dragen tijdens het zwemmen én wat je dan wel kunt doen?
Dat lees je hier.

Nee, het heeft geen zin om een bril óver je lenzen heen te dragen. Dan zie je zelfs slechter. Het zit zo: lenzen corrigeren de afwijking van jouw ogen al. Zet je vervolgens een bril op, dan klopt de correctie niet meer voor jouw oogafwijking.

Wel kun je een bril en contactlenzen prima afwisselen. Handig, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent.

Het is belangrijk dat je contactlenzen altijd perfect bij jouw ogen passen. Daarom adviseren wij om elk half jaar je ogen te laten controleren door onze contactlensspecialist. Deze is gratis als je klant bent bij Pearle.

Meer weten over onze contactlens controle? Lees hier meer.

Draag je een bril? Dan adviseren wij om eens in de 2 à 3 jaar jouw ogen langs te brengen bij een opticien. Indien er in de tussentijd geen klachten zijn, natuurlijk.

Draag je lenzen? Dan raden wij aan om elk half jaar je ogen te laten controleren door onze contactlensspecialist.

Contactlenzen zijn voor vrijwel iedereen en in elke situatie geschikt. Onze contactlenzen zijn namelijk vervaardigd van hoogwaardige materialen.

Maar er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld als je zware allergieën hebt, werkt in een omgeving met veel stof en chemicaliën of gaat zwemmen.

Benieuwd welke lenzen het beste bij je passen? Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde Pearle Opticiens.

Contactlens laten vallen? Dat is vervelend. Zodra je deze gevonden hebt, is het van groot belang om de lens goed schoon te maken met lenzenvloeistof. Goede hygiëne is namelijk van groot belang voor de gezondheid van jouw ogen!

Weten hoe je je contactlenzen het beste schoonmaakt? Lees onze handige tips.

Lens kwijtgeraakt in je oog, wat nu? Geen paniek: de lens kan namelijk niet achter je oog ‘verdwijnen’. Wel kan deze onder het boven- of onderooglid terechtkomen, waar het wordt tegengehouden door het bindvlies. Bindvlies ligt over het oogwit en buigt om bij de binnenzijde van de oogleden.

Je vindt je lens terug door naar een andere kant uit te kijken. Je oog draait waarna je met een vinger de lens terugduwt op zijn plek. Duw niet te hard, want dan zuigt de contactlens zich vast aan het bindvlies.

Je draagt al harde lenzen van Pearle Opticiens vanaf € 18,25 per maand. Harde lenzen gaan langer mee dan zachte lenzen.

De zachte lenzen van Pearle Opticiens bestaan uit maandlenzen, weeklenzen en daglenzen. Je hebt al zachte lenzen vanaf €5,50 per maand.

Allereerst: raak niet in paniek. Neem een ontspannen houding aan en volg deze stappen:

Zachte lenzen

Was je handen. Doe je linkerarm over je hoofd en trek met de linkerhand het bovenste ooglid van je rechteroog omhoog. Met je rechtermiddelvinger trek je je onderste ooglid omlaag. Pak tussen de duim en wijsvinger van je rechterhand de lens uit je oog.

Harde lenzen

Was je handen. Buig je hoofd naar voren en maak je ogen groot. Plaats je linkerhand onder je oog en trek met de rechterwijsvinger je buitenste ooghoek in de richting van je oor. Als je knippert, valt de lens op je hand.

Lukt het niet? Vraag dan gerust hulp aan een vriend of familielid met ervaring. Of breng een bezoek aan een van onze opticiens voor praktische tips.

Je draagt al nachtlenzen van Pearle Opticiens vanaf € 32,38 per maand.

Ja, je kunt een zonnebril kopen die perfect is afgestemd op jouw ogen. Zo zie je ook scherp wanneer de zon schijnt! Je koopt al een zonnebril op sterkte voor € 60,-.

Ja, bij Pearle Opticiens kun je ook terecht voor een zonnebril zonder sterkte. Bekijk onze ruime zonnebrillencollectie online, met merken als Ray-Ban, Polaroid en Michael Kors.

Bij Pearle Opticiens kies je uit verschillende kleuren zonnebrillenglazen. Van blauwe en groene glazen tot trendy geel. Kies jouw favoriete kleur voor een stijlvolle uitstraling!

Wist je trouwens ook dat de kleur van het glas functioneel is? Je leest er alles over in dit blog.

Ja, bij Pearle Opticiens kun je ook terecht voor een overzetzonnebril van het merk Polaroid.

Zie je wazig, gaat het lezen steeds moeizamer of heb je regelmatig hoofdpijn? Dan is het raadzaam om een afspraak te maken met een opticien voor een oogmeting. Hij controleert of je een oogafwijking hebt en checkt de gezondheid van jouw ogen.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Voordat jouw ogen worden opgemeten, bespreekt de opticien jouw wensen en klachten. Vervolgens doet hij een meting met een autorefractor en controleert hij de oogdruk om de gezondheid van jouw ogen te bepalen.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Hoe lang een oogmeting duurt, verschilt per persoon. Bij jonge en gezonde mensen duurt een oogmeting gemiddeld een kwartier.

Heb je een te hoge bloeddruk, diabetes, glaucoom of een andere ziekte? Dan kan de oogmeting meer tijd in beslag nemen. De opticien verwijst je – indien nodig – door naar de optometrist of oogarts.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Een oogmeting voor een bril is altijd gratis bij aankoop van een (zonne)bril op sterkte. Wens je enkel een brilrecept te ontvangen? Dan betaal je eenmalig €30.

De oogmeting voor lenzen kost eenmalig €35. Daar krijg je gratis testlenzen en lenzenvloeistof bij.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Ja, er bestaat een oogmeting voor baby’s en kinderen. De oogmeting voor baby’s en kinderen wordt altijd uitgevoerd door een oogarts. Daarvoor is een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen terecht bij onze optometristen. De ogen van kinderen ouder die ouder dan 12 jaar zijn, kunnen door onze opticiens gemeten worden.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Een goede oogmeting bestaat uit verschillen stappen, waarbij de opticien jouw ogen uitvoering controleert:

• Voordat jouw ogen worden opgemeten, bespreekt de opticien jouw wensen en klachten.
• Vervolgens doet hij een meting met een autorefractor.
• Hij controleert tevens de oogdruk om de gezondheid van jouw ogen te bepalen.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Wij raden het aan om je lenzen enkele uren voor de oogmeting uit te doen. Bij zachte lenzen dien je minimaal een uur van tevoren je lenzen uit te doen. Bij harde lenzen is het raadzaam om ze de avond ervoor al in te wisselen voor een bril.

Meer weten? Je leest hier alles over een oogmeting bij Pearle Opticiens.

Je kunt altijd zonder afspraak bij een Pearle Opticiens binnenlopen voor een oogmeting. Houd er wel rekening mee dat je even moet wachten voor je aan de beurt bent.

Geen zin om te wachten? Maak dan een afspraak bij een Pearle Opticiens in jouw buurt.

Bij Pearle Opticiens reserveer je je favoriete montuur online. Dan wordt deze voor jou klaargelegd in de dichtstbijzijnde Pearle Opticiens zodat je daar je bril kunt passen. Is de keuze definitief? Dan voorziet de opticien het montuur van de juiste glazen op sterkte.

Onze zonnebrillen en contactlenzen bestel je eenvoudig online in onze webshop.

Nadat je het montuur hebt gekozen en de sterkte en/of cilinderafwijking zijn bepaald, duurt het ongeveer tien werkdagen voor je jouw bril op kunt halen in de winkel.

Er zijn geen verzendkosten verbonden aan het online bestellen bij Pearle Opticiens.

Het is wel mogelijk om met een brilrecept van een ander opticienketen een bril bij Pearle Opticiens te bestellen. Een brilrecept kost in dat geval € 30,-.

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan heb je jaarlijks of eens per twee à drie jaar recht op een vergoeding. Daaronder vallen ook de computerbril en zonnebril op sterkte. De hoogte van de vergoeding hangt af van jouw zorgverzekeraar.

Benieuwd hoeveel vergoeding jij ontvangt? Bereken jouw zorgvergoeding hier!

Bij Pearle Opticiens wordt jouw vergoeding direct bij vrijwel alle verzekeraars gedeclareerd. Het bedrag trekken we bij de kassa van jouw aankoop af.

Meer weten over zorgvergoedingen? Lees hier meer.

De kosten van de oogmeting hangen af van de soort oogmeting. Een ogentest voor een bril is gratis bij aankoop van een bril. Als je alleen een brilrecept wenst te ontvangen, kost de meting €30.

De oogmeting voor lenzen kost €35. Daar krijg je gratis testlenzen en lenzenvloeistof bij.

Wil je meer weten over onze oogmeting? Lees dan hier verder.

De oogmeting voor lenzen kost de eerste keer €35. Na de oogmeting krijg je gratis testlenzen en lenzenvloeistof mee naar huis om het uit te proberen. De halfjaarlijkse controles zijn gratis als je klant bent bij Pearle.

Wil je meer weten over de oogmeting voor lenzen? Lees dan hier verder.

De kosten van een bril hangen af van je persoonlijke voorkeur en van de oogafwijking. De prijs van een montuur kun je zo duur maken als je zelf wil: de prijs ervan varieert tussen de €10 en €200.

Wil je onze brilmonturen bekijken? Klik dan hier.

De kosten van brillenglazen hangen af van de oogafwijking en de gewenste glasopties. Zo zijn multifocale glazen duurder dan enkelvoudige glazen vanwege de arbeidsintensiviteit.

De glaspakketprijzen variëren van €90 voor een enkelvoudige bril tot maximaal €550 voor een multifocale bril. De glasopties kosten tussen de €20 en €90.

Wil je meer weten over de glasprijzen? Kijk dan hier verder.

De prijs van contactlenzen varieert per soort. Zo kunt u al lenzen dragen voor slechts €5,50 per maand. Naast deze budget lenzen zijn er ook contactlenzen met een hoger draagcomfort en –kwaliteit. Deze kosten €39,50 per maand.

Wil je meer weten over kosten van lenzen? Kijk dan hier verder.

Bij Pearle kost een nieuwe zonnebril tussen de €29 en €200. De prijs hangt af van jouw smaak.

Bekijk hier onze online assortiment in zonnebrillen.

Een zonnebril op sterkte kost tussen €60 euro en €300. De prijs hangt af van de benodigde sterkte.

Daarnaast is een multifocale zonnebril duurder dan een zonnebril met correctie op één afstand.

Lees meer over de zonnebril op sterkte en de kosten ervan.

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (hierna: AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). In de AVG zijn regels opgenomen over de bescherming van natuurlijke personen bij de verwerking van persoonsgegevens. De AVG vraagt meer transparantie van bedrijven over hoe zij persoonsgegevens verwerken. Mensen krijgen meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen bij de verwerking van hun gegevens. Hun privacy rechten worden namelijk versterkt en uitgebreid. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Pearle verzamelt onder andere je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, e-mailadres, oogmeetgegevens, betaalgegevens, IP-adres, en gegevens verstrekt door cookies.

Pearle heeft deze gegevens nodig voor het optimaliseren van haar producten en services, en om de dienstverlening te verbeteren en te personaliseren.

Pearle gebruikt de gegevens die zij verzamelt voor de volgende doeleinden:

• Klantenservice
• Communicatie en marketing
• Statistische doeleinden
• Geautomatiseerde gegevensverwerking

Ja. Om ervoor te zorgen dat deze gegevens wel veilig gebruikt worden, heeft zij een verwerkersovereenkomst met deze partijen. Gegevens worden gedeeld indien dit noodzakelijk is voor de dienstverlening.

Pearle gaat zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. Pearle gebruikt diverse beveiligingsmethoden en -procedures om uw persoonsgegevens te beschermen tegen onbevoegde toegang, onbevoegd gebruik of openbaarmaking.

Pearle bewaart de persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het aanbieden van haar producten en het uitvoeren van haar services.

U kunt altijd het online contactformulier invullen met als onderwerp ‘Inzage Persoonsgegevens’ en aangeven dat u inzage wilt in uw gegevens. Onze klantenservice streeft ernaar uw verzoek binnen 1 maand te verwerken. U kunt uw gegevens inzien in een van onze winkels. Bekijk hoe u uw gegevens kunt meenemen onder het kopje ‘Recht op dataportabiliteit’.

U kunt altijd het online contactformulier invullen met als onderwerp ‘Verwijderen Persoonsgegevens’ en aangeven dat u uw gegevens wilt laten verwijderen. Onze klantenservice streeft ernaar uw verzoek binnen 1 maand te verwerken. Indien u uw gegevens volledig laat verwijderen, kunnen uw historische gegevens niet meer door Pearle etc. geraadpleegd worden.

U kunt altijd het online contactformulier invullen met als onderwerp ‘Overdragen Persoonsgegevens’ en aangeven dat u uw gegevens wilt laten overdragen naar uzelf. Onze klantenservice streeft ernaar uw verzoek binnen 1 maand te verwerken.

Voor vragen over het gebruik van persoonsgegevens kunt u het online contactformulier invullen.

Niet gevonden wat je zocht? Kom gerust langs in de winkel, dan helpen we je verder.

P.O.S.T.
uw lenzen gratis thuisbezorgd

 

Gratis deskundige oogmeting
 

Pearle declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Partners

Volg ons

org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-facebook.png  org-nl_pearle:/Content Items/2013/home/pnl-footer-ico-youtube.png

Beste opticien van Nederland


org-nl_pearle:/Content Items/2017/10/mbl-bwk.pngorg-nl_pearle:/Content Items/2018/09/201809-mbl-bwa.png