De voor- en nadelen van een bril

De voor- en nadelen van contactlenzen

Wat is duurder: een bril of lenzen?

Op de lange termijn is een bril (vrijwel altijd) voordeliger dan lenzen. De aanschaf van een bril is gewoonlijk duurder dan de aanschaf van een setje lenzen. Daartegenover staat dat je lenzen periodiek moet vervangen, waardoor je er uiteindelijk meer geld aan kwijt bent. Daar bovenop komen de kosten van lenzenvloeistof (in het geval van week- en maandlenzen). 

Let wel: kies je voor een bril in plaats van voor lenzen, dan zul je ook een zonnebril op sterkte moeten kopen. Zonnebrillen op sterkte zijn dan weer een grotere kostenpost dan zonnebrillen zonder sterkte. Bij lenzen kun je een zonnebril zonder sterkte aanschaffen, want je kunt je lenzen daarbij gewoon inhouden. Gelukkig vind je bij Pearle geregeld mooie acties, zoals een gratis zonnebril op sterkte bij aankoop van een nieuwe bril. Ook zit er een verschil in sterkte tussen lenzen en een bril. Let daar dus op bij het aanschaffen.

Bovendien is het belangrijk voor brildragers om zorgvuldig met je bril om te gaan. Vervanging of reparatie kan flink in kosten oplopen.

Wat is beter: een bril of lenzen?

Lenzen bieden beter zicht dan een bril, omdat ze direct op je oog zitten. Een bril corrigeert oogafwijkingen iets minder goed, doordat de ruimte tussen je ogen en brilglazen niet altijd gelijk is. Kies voor het beste zicht dus voor lenzen. 

Kom langs in de winkel voor deskundig advies

Wij begrijpen dat het moeilijk kan zijn om een keuze te maken tussen een bril en lenzen. Misschien hoef jij zelfs geen keuze te maken en kies je ervoor om een bril en lenzen af te wisselen. Uiteraard ben je bij ons altijd welkom voor persoonlijk advies.

Heb je bijvoorbeeld al besloten dat je voor lenzen gaat, maar twijfel je nog tussen daglenzen of maandlenzen? Kom langs bij een Pearle opticien bij jou in de buurt of maak vrijblijvend een afspraak. Daar beantwoorden we al je vragen en helpen wij jou graag aan de zichtoplossing die het beste bij jou past.