Baby zonnebril

0 Resultaten
Relevant

Geen resultaten gevonden

Er zijn geen resultaten voor "" - controleer de spelling of probeer het opnieuw

Waarom is een babyzonnebril zo belangrijk?

Dat de huid van jouw baby extra kwetsbaar is voor de zon, weet je waarschijnlijk wel. Maar wist je dat dat ook geldt voor de ogen van je kleintje? De ogen van een baby bevatten namelijk minder pigment en hebben bovendien grotere pupillen, waardoor uv-straling al snel schade kan aanrichten. Oogschade door de zon merk je niet meteen, maar kan op latere leeftijd wel de kans op oogafwijkingen en slechtziendheid vergroten. Daarom is het belangrijk om baby’s altijd met hun gezicht uit de zon te houden én door ze een speciale baby zonnebril op te zetten. Zo weet je zeker dat jouw kleintje goed beschermd is tegen de zon. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een zonnebril voor mijn baby?

Voor je kindje wil je alleen het beste. Daarom geven we je wat tips bij het kopen van een baby zonnebril. Zo weet je zeker dat je goed zit: 

  • Tip 1: kies voor een zonnebril met UV400 of 100% uv-bescherming. Zo weet je zeker dat de ogen van jouw kleintje volledig beschermd zijn tegen schadelijke uv-straling. 

  • Tip 2: kies voor een zonnebril met een CE-markering van minimaal 3. Dit getal geeft aan in hoeverre de glazen zonlicht absorberen. Hoe hoger het getal, hoe meer licht wordt geabsorbeerd. Een zonnebril met een CE-markering van 0 absorbeert slechts 20%, terwijl een zonnebril met een CE-markering van 4 maar liefst 97% absorbeert. Een zonnebril met een CE-markering van 3 absorbeert zo’n 75%, wat voldoende is om de ogen van jouw kindje goed te beschermen. 

  • Tip 3: kies voor een zonnebril met glazen die gemaakt zijn van onbreekbaar materiaal, zoals polycarbonaat. Wel zo veilig! 

  • Tip 4: let erop dat de zonnebril groot genoeg is om je baby volledig te beschermen tegen zonlicht. Er mag dus geen zonlicht langs de boven-, onder- of zijkant van het montuur in de ogen van jouw kleintje schijnen. 

Hoe laat ik mijn baby wennen aan het dragen van een zonnebril?

Al vanaf de leeftijd van een paar maanden kan een baby een zonnebril dragen. Begin daarom zo vroeg mogelijk met het opzetten van een baby zonnebril, zodat je kindje eraan kan wennen. Oefen door de zonnebril regelmatig even op te zetten, bijvoorbeeld binnen. Ook dit zorgt ervoor dat je baby sneller went aan de zonnebril. Let er op dat de zonnebril niet te strak om het hoofdje zit. Als de zonnebril knelt, is de kans groot dat je baby gaat protesteren. 

Baby zonnebril kopen bij Pearle

Onze zonnebrillen voor baby’s hebben een speciale, comfortabele pasvorm en zijn zo ontworpen dat ze meegroeien met het hoofdje van jouw kind. Zo zijn de meeste baby zonnebrillen voorzien van gebogen pootjes die goed rondom het hoofdje aansluiten of ze hebben een verstelbare, elastieken band die helemaal om het hoofdje gaat. Zo blijft de zonnebril goed zitten. Ook zijn de meeste monturen voorzien van een siliconen neuspad voor extra comfort. Wist je dat een baby zonnebril ook geschikt is voor dreumesen?

Bij Pearle heb je veel keuze uit baby zonnebrillen in verschillende vrolijke kleuren. Ben jij op zoek naar een baby zonnebril op sterkte? Maak dan een afspraak en kom langs in de winkel. Je hebt dan wel een recept van de oogarts nodig.