Baby zonnebril

6 Resultaten
Sorteren op:
Relevant

Baby zonnebril kopen bij Pearle

Babyogen zijn extra kwetsbaar voor UV-straling. Ze bevatten namelijk minder pigment en hebben grotere pupillen, waardoor UV-straling al snel schade kan aanrichten. Daarom is het belangrijk om baby’s altijd met hun gezicht uit de zon te houden en om ze een speciale baby zonnebril te laten dragen. Een baby zonnebril verkleint de kans op oogschade en oogafwijkingen op latere leeftijd. 

Bij Pearle vind je een ruim assortiment aan baby zonnebrillen met en zonder sterkte. Voor een baby zonnebril heb je een recept van de oogarts nodig. Bestel jouw baby zonnebril online of kom langs bij een Pearle winkel in de buurt.

Vind een winkel Maak een afspraak 

Wat is een goede baby zonnebril?

Baby zonnebrillen hebben een speciale pasvorm, ontworpen om comfortabel op het hoofdje te zitten en om mee te groeien. Zo hebben ze een siliconen neuspad en wrap-around montuur dat rondom goed aansluit. De elastieken band aan de achterkant zorgt ervoor dat de zonnebril goed op het hoofdje blijft zitten. 

Tips bij het kopen van een zonnebril voor jouw baby

  • Tip 1: kies voor een zonnebril met UV400 of 100% UV-bescherming. Zo weet je zeker dat de zonnebril de ogen van jouw kleintje beschermt tegen schadelijke UV-straling. 

  • Tip 2: bepaal samen met je opticien welke pasvorm het beste is voor het gezicht van je baby. 

  • Tip 3: kies voor een zonnebril met een CE-markering van minimaal 3. Dit getal geeft aan in hoeverre de glazen zonlicht absorberen. Hoe hoger het getal, hoe meer licht wordt geabsorbeerd. Een zonnebril met een CE-markering van 0 absorbeert 20%, terwijl een zonnebril met een CE-markering van 4 maar liefst 97% absorbeert. 

  • Tip 4: kies voor een zonnebril met glazen die gemaakt zijn van onbreekbaar materiaal, bijvoorbeeld polycarbonaat.