Daglenzen

15 Resultaten
Relevant

Niet gevonden wat je zocht?

Wat zijn daglenzen?

Het woord zegt het eigenlijk al: daglenzen draag je maximaal één dag en daarna gooi je ze weg. De volgende dag doe je een nieuwe set contactlenzen in. Daglenzen zijn extra hygiënisch en zeer geschikt voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen en mensen met allergieën, zoals hooikoorts. Daglenzen zijn ook ideaal wanneer je af en toe een bril draagt of veel onderweg bent. 

Wat zijn de voordelen van daglenzen?

Het dragen van daglenzen kent een aantal voordelen ten opzichte van week- en maandlenzen, namelijk:

 • Daglenzen hoef je niet schoon te maken. Je hebt dus ook geen lenzenvloeistof of lenzenhouder nodig.
 • Daglenzen zijn voordelig als je naast contactlenzen ook af en toe een bril draagt. 
 • Daglenzen zijn zeer hygiënisch, omdat je ze na één dag dragen weggooit. Hierdoor krijgen bacteriën en aanslag geen kans om zich te vermenigvuldigen en op te hopen op de lens.  
 • Daglenzen geven minder kans op complicaties, zoals eiwitafzetting en vuilophoping op de lens. 
 • Een daglens kwijtraken is minder erg dan het kwijtraken van een maandlens of harde lens. Het kan elke contactlensdrager overkomen dat je soms een lens verliest, bijvoorbeeld bij het in- of uitdoen. Waar dat bij harde of maandlenzen erg nadelig kan zijn (vooral voor je portemonnee), is dat bij daglenzen niet zo groot probleem. Je doet tenslotte elke dag een nieuw paar lenzen in.
 • Daglenzen zijn ideaal als je ergens spontaan blijft slapen. Stop standaard een reserve setje daglenzen in je tas en you are good to go!
 • Daglenzen zijn ideaal als je op vakantie gaat. Je hoeft geen lenzenvloeistof mee te nemen, wat weer een fles vloeistof scheelt in je bagage. Daarnaast mag je in het vliegtuig in je handbagage alleen maar flesjes lenzenvloeistof van 100 ml meenemen. Die hoef je dus ook niet meer apart aan te schaffen.

Welke soorten daglenzen zijn er?

Bij Pearle vind je verschillende soorten daglenzen. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

 • Sferische daglenzen. Dit zijn de meest gedragen lenzen en zijn bedoeld voor mensen die bijziend of verziend zijn. Sferische lenzen bevatten over het volledige lensoppervlak één sterkte. Bekijk hier alle sferische lenzen

 • Daglenzen met cilinder (torische daglenzen). Deze lenzen zijn bedoeld voor mensen met een cilinderafwijking en bevatten meer dan één sterkte. Ook zijn torische lenzen iets minder bol, omdat een cilinderafwijking wordt veroorzaakt door een afwijkende vorm van het hoornvlies. Bekijk hier alle torische lenzen.

 • Multifocale daglenzen. Multifocale lenzen bevatten meerdere sterktes die vloeiend in elkaar overlopen, zodat je op elke afstand scherp ziet. Bekijk hier alle multifocale lenzen.

Welk materiaal daglens kan ik het beste kiezen?

Naast de soorten daglenzen voor de specifieke oogafwijkingen, kunnen we ook onderscheid maken op het gebied van lensmaterialen. Zo kun je bij Pearle terecht voor daglenzen van hydrogel en silicone hydrogel. 

 • Hydrogel daglenzen zijn gemaakt van een gel-achtige stof water waterhoudende kunststoffen, genaamd hydrogels. De lens is extra dun en past zich gemakkelijk aan het oogoppervlak aan. De hydrogel daglens is erg geschikt voor gevoelige ogen. Voor een langere draagtijd raden we de silicone hydrogel daglens aan.

 • Silicone hydrogel daglenzen zijn het meest veilig voor je oog en hebben een hoge zuurstofdoorlatendheid. Ze zijn hierdoor lang en comfortabel te dragen, soms   zelfs tot 16 uur per dag (bekijk de productspecificaties voor details per daglens). Bij allergie/intolerantie voor siliconen deze lens niet dragen.

Wat kosten daglenzen?

De prijs van daglenzen wisselt per merk en type lens. Bij Pearle bestel je al goedkope daglenzen vanaf €20 per maand, en dus vanaf €0,66 per dag. Vaak wordt gedacht dat daglenzen duur(der) zijn dan bijvoorbeeld maandlenzen, maar als je ook een bril draagt, is dat juist niet zo. Als je het dragen van een bril afwisselt met het dragen van daglenzen, ben je met daglenzen relatief goedkoper uit dan met maandlenzen.

Goedkope daglenzen 

Bij Pearle vinden we het belangrijk dat daglenzen voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom heeft Pearle een ruim assortiment aan goedkope daglenzen én profiteer je regelmatig van scherpe aanbiedingen op daglenzen. Zo heb je bij Pearle daglenzen al vanaf €20 per maand, oftewel vanaf €0,66 per dag! 

Daglenzen bestellen

Daglenzen kopen doe je natuurlijk bij Pearle: al ruim zestig jaar dé expert op het gebied van ogen. Bestel ze online of kom langs in de winkel. Voor veel daglenzen geldt: op werkdagen vóór 22:00 uur besteld, is dezelfde dag nog verstuurd. Bestellingen vanaf €25 bezorgen we gratis bij je thuis. Per ongeluk de verkeerde daglenzen besteld? Geen zorgen: stuur ze gratis terug of retourneer ze in een van onze winkels. 

Kun je jouw contactlenzen niet terugvinden in de webshop? Neem contact op op met de dichtstbijzijnde Pearle opticien om je lenzen na te bestellen.

Keuze uit diverse topmerken lenzen 

Bij Pearle vind je de beste daglenzen van diverse topmerken, zoals:

Acuvue | Bausch & Lomb | Biotrue | Clearcolor | Dailies | Freshlook | iWear | Precision1 | Proclear